Σελίδες

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Μια είδηση που δεν είναι απλά και μόνο επικαιρότητα

Η είδηση της ημέρας ή μάλλον των ημερών, βρίσκεται στη διεθνή πολιτική σκακιέρα και δεν είναι άλλη από τον εξοπλισμό σαν αστακό της Πολωνίας. Σε μία περίοδο που αυτή βρίσκεται σε προεκλογική ζύμωση, αλλά και μεσούντος ενός τελειωμένου πολέμου με νικητή εκ των πραγμάτων τη Ρωσία, αυτού της "Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης" όπως την ονομάζει η τελευταία, στο έδαφος της κεντρικής και ανατολικής Ουκρανίας.
Αντικειμενικά ο επανεξοπλισμός της Πολωνίας, την μετατρέπει στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή χώρα του ΝΑΤΟ, σε στρατιωτικό επίπεδο και την τρίτη σε όλο το ΝΑΤΟ, μετά τις Η.Π.Α και την Τουρκία και από ότι φαίνεται έχει διττή σημασία και διπλή ανάγνωση.
Η πρώτη ανάγνωση, έχει να κάνει με την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, αλλά και τα προκεχωρημένα φυλάκια του στα σύνορα με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, ωστόσο αυτή η ανάγνωση μπορεί να είναι η πιο εικονική, αδαής και επίκαιρη, αλλά και η πιο εμφανής, αλλά πίσω από τα γράμματα, κρύβεται ένα άλλο γεγονός το οποίο αν το δει κανείς και ιστορικά, μέσα στη σύγκρουση Πολωνίας ευρωπαϊκής Ένωσης, που προϋπήρχε του COVID, θα βγάλει πολλά συμπεράσματα σε δεύτερη φάση και σε δεύτερη ανάγνωση, που αντικειμενικά και κατά τα φαινόμενα είναι μάλλον και η πιο ισχυρή και η πλέον αντικειμενική...
Οι Ηνωμένες πολιτείες θέλουν διακαώς, να χτυπήσουν τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο ουδέποτε και αντικειμενικά το συμπάθησαν, παρότι προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από αυτό, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου σε πρώτο πλάνο και στόχό, αντικειμενικά σε θέση(όπως λέμε στο ρύθμό), μπαίνει η Γερμανία και σου άρση η Γαλλία.
Να σημειώσουμε εδώ πέρα ότι Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής, παρότι ουδέποτε συμπάθησαν την πολιτική του Σαρλ ντε Γκωλ, αλλά και των υπολοίπων Γάλλων ομολόγων του προέδρων και ηγετών, που αντικειμενικά καθόριζαν το σκεπτικό της αστικής τάξης της Γαλλίας και του ιμπεριαλιστικού του ρόλου στο σημερινό G7, αναγκάζονταν λόγω υποχρέωσης, η οποία κατευθύνεται και με αφετηρία την αμερικανική επανάσταση, η οποία αργά, σταθερά και μόνιμα υποχωρεί.
Να θυμίσουμε ότι η Γαλλία βοήθησε τους Αμερικανούς στην Αμερικανική επανάσταση τους έδωσε εδάφη, όπως αυτό της Λουϊζιάνα και ουσιαστικά την ανεξαρτησία.


Παρότι ο Ζελενσκι έχει βγει για μία ακόμη φορά στη γύρα και στη ζητιανιά, ζητώντας από f-16 μέχρι και παροπλιμένα f-18 σε όλη τη δυτικοευρωπαϊκή Ήπειρο(τα οποία είναι παιχνίδι και βούτυρο στο ψωμί των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων), όλοι γνωρίζουν ότι αυτά πριν καν σηκωθούν θα έχουν καταρριφθεί, αυτό εξάλλου ομολογούν όλες οι δεξαμενές στρατηγικής σκέψης, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που είναι και η μοναδική σοβαρή, σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο και που έχουν μεγάλη άξια στα πορίσματα της, όταν αυτά κρίνονται εσωτερικών εκτιμήσεων.
Δεν συζητάμε για κάποια κατάληψη της Κριμαίας, πολλώ μάλλον και των νοτιοανατολικών και ανατολικών περιφερειών της μέχρι το 2014 και 2022, της τότε συνολικής περιφέρειας της Ουκρανίας, σήμερα δεν υπάρχει ούτε λογίζεται ως τέτοια.
Για την φαντασιακή "ανακατάληψη" της Κριμαίας χρειάζονται 3.000.000 καλά εκπαιδευμένοι στρατιώτες, κάτι που καθιστά σε κάθε περίπτωση, ανούσια κάθε σκέψη ανακατάληψης της, αλλά με αυτή την ονείρωξη ο Ζελένσκι κάνει νόμιμο εμπόριο οργάνων των πάνω από 1.000.000 απολεσθέντων Ουκρανών στρατιωτών από την αρχή της Επιχείρησης.
Να σημειώσουμε επίσης εδώ πέρα, ότι η περιοχή της Κριμαίας δόθηκε αναγκαστικά για την απρόσκοπτη υδροδότηση της, ως δώρο από τον Χρουτσώφ, αλλά ουδέποτε υπήρξε τυπικά ολοκληρωμένο μέρος της επικρατείας της Ουκρανίας(εφόσον είχε και δικό της Σύνταγμα), απλά ήταν συνδεδεμένη με αυτήν, ως μία αυτόνομη περιφέρεια, όπου ο ρωσικός πληθυσμός της ξεπερνάει το 95%.
Για να μη μακρηγορούμε, με αντικειμενικά υπαρκτά ιστορικά στοιχεία, δηλαδή να θέλουμε να ξεκινήσουμε την ανάλυσή μας και την κατάδειξη, στο "αντιδραστικό" πεδίο της οικονομικής γεωγραφίας της περιοχής, αλλά και των στρατιωτικών επιχειρήσεων που δεν μας αφορούν, ως περιεχομένου σε και για αυτές τις αράδες, θα προχωρήσουμε στο δια ταύτα.

Ο εξοπλισμός λοιπόν της Πολωνίας, σχετίζεται με τα δύο παραπάνω γεγονότα που αναφέραμε στην εισαγωγή μας, ωστόσο θα υπενθυμίσουμε ότι, και από ότι φαίνεται ότι άλλος είναι ο αντικειμενικός στόχος, εφόσον άπαντες γνωρίζουν και κυρίως οι Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής, ότι η ιστορία της Ουκρανίας θα τελειώσει μέχρι το 2025 με την πλήρη παράδοση της από τα κεντρικά μέχρι τα ανατολικά τουλάχιστον μέχρι εκεί, στη ρωσική Ομοσπονδία.
Αυτό που καίει τόσο την blackrock, όσο και τις άλλες μεγάλες πολυεθνικές που έχουν επενδύσει τεράστια κεφάλαια ήδη από το 2014 στην περιοχή, είναι να βγούνε όσο το λιγότερο χαμένα και για να γίνει αυτό, πρέπει να βάλουν, τις εσωτερικές αντιθέσεις του δυτικού κόσμου στο προσκήνιο, στις ράγες του "διαίρει και βασίλευε".
Άσπονδοι φίλοι και εχθροί, να συμπαραταχθούν, σε μία νέα αιματηρή σύγκρουση κι εδώ δεν ξέρουμε αν θα είναι διά των αντιπροσώπων(θα είναι απ΄ότι φαίνεται ως δυνατότητα, ένας κανονικός και πολύ αιματηρός πόλεμος), διότι πολύ δεν διακυβεύεται κάποιος πυρηνικός πόλεμος, ή κάποια ολοκληρωτική καταστροφή, η οποία θα διακοψει και σταματήσει βιαίως την παραγωγή του ικανού ποσοστού κέρδους που ήδη έχει μεγάλο πρόβλημα.
Τα στρατόπεδα, που ήδη σχηματίζονται εντός του ΝΑΤΟ, το οποία ουσιαστικά έχει αφυδατωθεί, όπως και της ΕΕ, από άποψη εξοπλισμού, αφού το παραδέχονται ήδη, με δηλώσεις τους όλοι οι ιέρακες, τόσο του Πενταγώνου όσο και των Βρυξελλών, όπου είναι και η έδρα των δύο Δυτικών λύκο-συμμαχιών, τόσο σε οικονομικό και πολιτικό πεδίο, όσο και σε στρατιωτικό.
Κατά τα φαινόμενα, όλα τα παραπάνω και παρακάτω, φτάνει να αποδειχτούν. Ωστόσο αυτό που διαφαίνεται, φωνασκεί και το λέει με στεντόρεια φωνή, είναι ότι τα εδάφη τόσο της Γαλικίας, όσο και της γειτονικής Βολινίας, είναι το μήλον της Έριδος τόσο για τις χώρες της Βαλτικής, όσο και για τον αναδυόμενο εδώ και πολλά χρόνια, Πολωνικό εθνικισμό(από την ΜΙ6), ο οποίος ονειρεύεται την αναβίωση της κοινοπολιτείας, των καθολικών χώρων, δηλαδή της ίδιας της Πολωνίας με τη Λιθουανία, η οποία επίσης ονειρεύεται να γίνει ο κυρίαρχος της βαλτικής.
Αυτές οι φρούδες ελπίδες, που καλλιεργεί το Αγγλοσαξονικό μπλοκ, δημιουργούνε αντικειμενικά, τις συνθήκες να τους βάλουν σειριακά, αρχικά οι Αμερικανοί, με δεύτερους και καταϊδρωμένους τους Βρετανούς, να σφαχτούν με το άλλο στρατόπεδο, που και αυτό επίσης διαμορφώνεται, με κεντρομόλο δύναμη τη Γερμανία.

Η Γερμανία και τα κράτη του Βίσεγκραντ, σε συνδυασμό με την Ρουμανία η οποία πάντα ήταν το προγεφύρωμα της Γαλλίας(ακόμα και επί Σοσιαλισμού), παρότι και εκεί οι Βρετανοί έχουν δημιουργήσει οι έριδες, θα είναι το επόμενο αντίπαλο στρατόπεδο.
Αυτό αρχίζει και γίνεται σιγά-σιγά ξεκάθαρο, γιατί το τελευταίο στρατόπεδο, δεν ονειρεύεται μόνο την επιστροφή της Υπερκαρπαθίας στα διάφορα κομμάτια που αναλογεί ο αντίστοιχος πληθυσμός τους, αλλά και η ίδια η Γερμανία να ξαναπάρει πίσω τα δικά της, εντός εισαγωγικών ιστορικά εδάφη της δυτικής Πολωνίας και να την αποκόψει από τη θάλασσα, μετατρέποντας και πάλι το Γκντανσκ σε Ντάντσιχ.
Να θυμίσουμε ότι όλα αυτά τα εδάφη της δυτικής Πολωνίας, είναι ένα δώρο του Ιωσήφ Στάλιν στην Πολωνία μετά τη λήξη του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και αν ο Ντούντα και η παρέα του προσπαθούν να μας πουν τα περί του αντιθέτου.
Όσο κι αν συνεχίζουν να μιλούν για τα παραμύθια του Κατίν, γιατί αν κοιτάξει κανείς το ημερολόγιο του γκαίμπελς θα καταλάβει ποιος και γιατί το έκανε, η το άλλο μέγα παραμύθι, ότι ο Κόκκινος Στρατός, μαζί με τον Λαϊκό Στρατό της Πολωνίας, άφησαν το έλεος του Ντέρλιβάνγκερ, τη σφαγή που τους οδήγησε, η ίδια η Αγγλόφιλη Κυβέρνηση της Πολωνίας με τις ψαυτοπαλικαρίες της, όταν ο ίδιος ο Στρατάρχης Μπέρλινγκ, καλούσε τους Πολωνούς να περιμένουν και συντεταγμένα και συντονισμένα να δράσουν!!!
Όσο κι αν συνεχίζουν να καταβροχθίζουν τόνους μελάνης για να παραχαράσσουν την Ιστορία, όπως κάνουν αυτή τη στιγμή οι Ιάπωνες, οι οποίοι διαδίδουν ψευδώς, ότι τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι έριξε η Σοβιετική Ένωση.
Η Γερμανία λοιπόν και τα κράτη του βίσεγκραντ έχουν αντικειμενικές οπτικές γωνίες, αναπτύσσουν ένα εθνικισμό που θυμίζει την περίοδο λίγο πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, ενώ το μήνυμα γίνεται πιο επικίνδυνο με την έλευση μιας νέας μεγάλης οικονομικής κρίσης η οποία θα σκάσει σύμφωνα με τους ίδιους τους δυτικούς οικονομολόγους στις αρχές του 2024 και θα είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων κρίσεων, 2009-2015 και 2019-2023. Η Γαλλία και η Ρουμανία, επειδή από ότι φαίνεται έχουν χάσει το παιχνίδι στη δυτική Αφρική, δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να αναζητήσουν και αυτές διεξόδους, στα πλούσια εδάφη και υπεδαφη, όλων εκείνων των περιοχών οι οποίες δεν με ενδιαφέρουν πλέον τη Ρωσία.
Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα γεγονότα τα οποία προετοιμάζονταν, από την εποχή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης.
Η οποία φυσικά αν υπήρχε σήμερα Όλα τούτα θα τα είχε αποτρέψει, θα μιλούσαμε για μία άλλη κατάσταση τόσο στο βιοτικό επίπεδο όλου του πλανήτη, όσο και στο σκηνικό Ειρήνης που θα αναπτύσσονταν και θα επέρχονταν παντού,αφού το καπιταλιστικό στρατόπεδο της εποχής εκείνης, δηλαδή αυτής της περιόδου, ήταν σε διαλυτική κατάσταση.
Φυσικά ο Αρχάγγελος της περεστρόικα, αλλά και η παρέα του(Γιέλτσιν, Μπουρμπούλις, Κούτσμα, Γιουστκέβιτς), η οποία και μεγάλο μέρος από αυτήν, συνταξίδεψε στον άχρονο κόσμο, που τότε, όλοι μαζί αποφάσισαν και φρόντισαν, να διαλύσουν τη σπουδαιότερη χώρα που δημιούργησε πότε η ανθρώπινη ιστορία μέχρι σήμερα, και που την οδήγησε στο διάστημα, αλλά και σε μία σειρά από επιτεύγματα της επιστήμης της τέχνης του αθλητισμού.

Αυτό λοιπόν είναι και το σημαντικότερο γεγονός, για να επανέλθουμε στην εισαγωγή τη στιγμή που το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε διαλυτική κατάσταση γιατί αντικειμενικά αυτή είναι η πραγματικότητα, όπου η ήττα του, από τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι πλέον δεδομένη, τη στιγμή που το οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ, σε όλη τη Δυτική Ευρώπη είναι σε κατάσταση πλήρους αποσάθρωσης, αλλά και πλήρους αδειάσματος των αποθηκών οπλισμού, τη στιγμή που η Γερμανία, αναπτύσσει έναν μεταπολεμικό εθνικισμό άνευ προηγουμένου, που προσπαθεί να θέσει ξανά τη βιομηχανία της σε παραγωγή όπλων, γιατί βλέπει ότι ο βασικός της αντίπαλος, η Βρετανία δια της Πολωνίας, των χωρών της Βαλτικής της Σκανδιναβίας, αλλά και των Κάτω Χωρών, υπό την ηγεμονία της Ολλανδίας, προετοιμάζονται να την αφήσουν εκτός νυμφώνος, κι αν δει κανείς το χτύπημα στους αγωγούς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία Θα καταλάβει πολλά πράγματα και θα βγάλει πολλά συμπεράσματα, για τις νέες δυνατότητες, εντός του πεδίου της πραγματικότητας.
Οι παραγγελίες τεθωρακισμένων από τη νότια Κορέα και όχι πλέον από τη Γερμανία, αλλά και ο εξοπλισμός της Πολωνίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οσονούπω και του Ηνωμένου Βασιλείου, θα έχουν ως αποκλειστικό στόχο το Βερολίνο και τα Κράτη του Βίζεγκραντ, αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στη Γερμανία πλην της Άνναλενα Μπερμποκ, που παίζει το ρόλο της Ουάσινγκτον.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
180 άρματα μάχης Κ2 Black Panther από την Νότια Κορέα ως αρχική παραγγελία με παραδόσεις να ξεκινούν άμεσα έως το 2025 και στη συνέχεια…
800 ακόμη άρματα του ίδιου τύπου που θα κατασκευαστούν στην Πολωνία από το 2026 και μετά
48 αυτοκινούμενα πυροβόλα Κ9 Thunder από τη Νότια Κορέα
624 Πολωνικής Κατασκευής από το 2026 και μετά
250 αμερικανικά άρματα M1A2 SEPv3
116 μεταχειρισμένα αμερικανικά άρματα M1A2
500 εκτοξευτές HIMARS ώστε να συγκροτήσει 80 πυροβολαρχίες
122 αυτοκινούμενα πυροβόλα Krab 155 χιλιοστών
Απροσδιόριστο αριθμό ΤΟΜΑ Borsuk, τοπικής ανάπτυξης
300 μεταχειρισμένα τετράτροχα οχήματα Cougar -μεταφοράς προσωπικού, ανθεκτικά σε νάρκες- από τις ΗΠΑ

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
48 ελαφριά μαχητικά FA-50 από τη Νότια Κορέα, τα οποία κάνουν την πρώτη τους εξαγωγή στην Ευρώπη, έχοντας αξιοπρεπέστατες επιδόσεις
32 μαχητικά F-35A (συμφωνία του 2020) με παραδόσεις από το 2024
32 μεσαία μεταφορικά ελικόπτερα AH149, με παράδοση έως το 2029 και τοπική συναρμολόγηση
6 πυροβολαρχίες Patriot (το αίτημα απεστάλη πριν 3 μήνες στις ΗΠΑ)
24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, Bayraktar TB2 από την Τουρκία
5 μεταχειρισμένα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130H από τις ΗΠΑ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Τρεις φρεγάτες Arrowhead 140PL από τη βρετανική Babcock, οι οποίες θα κατασκευαστούν τοπικά.

Βουρλάκης Νίκος

Βουρλάκης Νίκος
Μάντρα Οικοδομικών Υλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Για την Κρήτη αποκλειστικά από το istoschSHOP

Διαφημιστική Προβολή

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών