Σελίδες

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Η Στραβός είναι ο γιαλός, η στραβά αρμενίζουμε(διαβάζουμε)

Καλά πως τις έβγαλαν αυτές τις μηχανορραφίες με τη μείωση του ΑΕΠ, σε ποσοστά και τις αποτυπώνουν δημόσια χωρίς καμία αιδώ, όταν όλοι γνωρίζουν ότι έχει διπλασιαστεί;
Ούτε καν έχουν σχέση με αυτό που όλοι οι οργανισμοί λένε αλλά εμείς ακολουθούμε μάλλον τη γραμμή του κυβερνητικού παπαγαλισμού, στην πραγματικότητα η κυβέρνηση πήρε το ΑΕΠ το 2019 στο 175% και το έστειλαν κοντά στο 300%, σύμφωνα με δικά τους ανακοινωθέντα στοιχεία στο 240%, τώρα πως και με τι είδους μηχανορραφίες και κοπτοραπτικές πήγε στο 171%, μέσα σε ένα χρόνο, μόνο αυτού γνωρίζουν, εκτός αν έχουν σκοπό να μας τρελάνουν εντελώς.
Ούτε πραγματική Αύξηση ΑΕΠ έχουμε, τουναντίον, κάτω και από τα 168 δις είμαστε, όσον αφορά το έλλειμμα κι αυτό κάτω από το -1,8%, με προβλέψεις δυσοίωνες για το υπόλοιπο του 2023, ούτε προβλέπεται κάτι καλύτερο για την επόμενη διετία μακροοικονομικά...
Που τα βρήκαν αυτά;
Το Μάρτη του 2021, το εξωτερικό χρέος ήταν 380,80 δις € και το ποσοστό χρέους του ΑΕΠ, έτρεχε με 229,6%., με επίσημα στοιχεία, ενώ τώρα σύμφωνα με δικούς τους υπολογισμούς της ΕΕ και της Κομισιόν, φτάνει μεσοσταθμικά κοντά στα 403,8 δις € και πραγματικά στο 427,02 δις €. Επιπλέον, αν βάλεις και τον πληθωρισμό που είναι σε δυσθεώρητα πραγματικά επίπεδα και όχι στο 9 - 12 % που μας λένε, κάπου στο 20-25% πραγματικά βρίσκεται και οριοθετείται, είναι για τα ζήτω, αν δεν είναι τα ίδια τα ζήτω και τα πανηγύρια μαζί.
Αυτά μόνο από το γραφείο τύπου των Σημιτικών συμβούλων και των εταιρειών τους μπορούν να βγουν, εξάλλου έχουν τεράστια εμπειρία από την δημιουργική λογιστική, καθώς και από το μοίρασμα της τράπουλας με σημαδεμένα χαρτιά.
Σε λίγο θα βαρέσουν κανόνα ακόμα &σε μεγάλους ομίλους εντός της χώρας, κινδυνεύει σχεδόν ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα σε κατάρρευση, πλην της ΕΤΕ που αν δεν κρατικοποιηθεί στην πορεία θα τραβήξει όλο το βάρος της απορρόφησης ,της Olympus Bank και όλων όσων είναι επισφαλείς.
Σε περίπτωση που πάμε για διάλυση του €, η οποία μάλλον είναι πλέον νομοτελειακή, ,αφού από τον Αύγουστο ξεκινάει η αποδολαριοποιήση των αγορών και κατά συνέπεια μόνο του €, που δεν είναι εθνικό νόμισμα σε αντίθεση με το δολάριο, κάνουν προβλέψεις για το 2030 και 2035 που νομοτελειακά δεν είναι και οι πλέον θετικές.
Πραγματικά είναι απορίας άξιον, όταν ακόμα και με τους δικούς τους όρους δεν υπάρχει ανάπτυξη, πέραν από το γενικευμένο ξεζούμισμα του μεταβλητού κεφαλαίου, δλδ της εργατικής τάξης, που τα βρίσκουν όλα αυτά;
Αυτή η κυβέρνηση πάτησε σε όλα τα αντεργατικά νομοθετήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, ωστόσο η μανιοκαταθλιπτική πολιτική της, τόσο στην οικονομία, που την παρέδωσε σε ημέτερους και γνωστούς, καθώς και η ακροδεξιά ανοικοδόμηση της δημόσιας διοίκησης και ρητορική της(μόνο με την περίοδο του Παπάγου μπορεί να συγκριθεί), οδήγησαν και οδηγούν τη χώρα σε περίεργες ατραπούς και δε μιλάμε με βάση την δική μας ιδεολογία, αλλά με βάση τα δικά τους μέτρα και σταθμά.
Συμπέρασμα η χειρότερη εκλεγμένη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ, από την περίοδο του Όθωνα, ακόμα χειρότερη και από αυτή της Κυβέρνησης Σημίτη, οδήγησε τη χώρα στα βράχια πολύ πριν την φορτούνα σε περίοδο νηνεμίας, πάντα με τα δικά της κριτήρια.
Το αφήγημα της πράσινης Οικονομίας δεν βγήκε, το αφήγημα της "σωστής πλευράς της ιστορίας" απονεκρώθηκε και μαζί με ΣΥΡ και ΚΙΝΑΛ, ψήφιζαν παρέα το 70% των αντιλαϊκών νόμων, με χέρια και με πόδια.
Με το πετρέλαιο σε ιστορικά χαμηλά 3ετίας, πριν 3 μήνες, το ρεύμα και το super market, ήταν και παραμένει η τρομοκρατία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ένα πύλινο κεσεδάκι γιαούρτι 5, 90€, αλλά αυτοί είναι, που λέει και ο Μήτσος, γι αυτό και περί άλλων τυρβάζουν!!!

Βουρλάκης Νίκος

Βουρλάκης Νίκος
Μάντρα Οικοδομικών Υλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Για την Κρήτη αποκλειστικά από το istoschSHOP

Διαφημιστική Προβολή

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών