Σελίδες

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Η μεθεπόμενη ημέρα του εποικοδομήματος στη χώρα



Ούτε οι ΑΝΕΛ, ούτε η ΛΑΕΝ εξαφανίστηκαν, ούτε η Πλεύση Ελευθερίας, ούτε φυσικά τα Φασιστοειδή της ΧΑ εξαφανίστηκαν, απλά έκλεισε ο κύκλος τους.
Ήρθε η ώρα της απόσυρσης τους γιατί ήταν αντιμνημονιακοί και η περίοδος του δίπολου "μνημόνιο - αντιμνημόνιο" τελείωσε όπως και όλοι οι παραπάνω, ενώ θα πάρουν άλλοι θέση τη θέση τους στο νέο-παλιό δίπολο "πρόοδος - συντήρηση".
Οι νεοναζί έκαναν προσπάθειες απ΄ την εμφάνιση τους κι όλας στη Βουλή να αναδείξουν την πραγματική τους φύση, αλλά ήταν άκρως αντιφατικό, το σύστημα τους χρησιμοποίησε μέχρι εκεί που τους ήθελε και θα τους χρησιμοποιήσει όταν τους έχει ανάγκη ξανά με ένα “σοβαρότερο” προσωπείο, σε άλλα πόστα και με άλλους όρους, όσοι από αυτούς δε μπουν με "απαλές" ποινικές καταδικαστικές αποφάσεις στην "στενή" κλπ.
Το μόνο κομμάτι που ακόμα δεν έχει αναδιατασσόταν, όμως έρχεται η ώρα του, απ' ότι φαίνεται, είναι η ΝΔ και η κεντροδεξιά παράταξη που αναγκαστικά θα τριχοτομηθεί κι αυτή.
Ήδη τη σημερινή ΝΔ την ηγεμονεύονται ξένα σώματα, τα Φιλελεύθερα και Εκσυγχρονιστικά στοιχεία, ωστόσο τα κεντροδεξιά του λεγόμενου "Λαϊκού Καπιταλισμού"(Καραμανλικοί του 75% της ΝΔ δηλαδή) περιμένουν στη γωνία, ούτως ώστε να συγκυβερνήσουν με απλή αναλογική τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με το ΚΙΔΗΣΟ σε βάθος χρόνου, εξάλλου είναι πολύ κοντά τα ιδεολογικά τους κίνητρα. Για το τρίτο κομμάτι τις ΝΔ τους Ριζοσπάστες Φιλελεύθερους(Σαμαράς), αυτοί μάλλον θα παραμείνουν αρραγείς με τους Μητσοτακικούς και Σημιτικούς(που έχουν πάει μαζί τους), μιας και πρεσβεύουν κοντινές μονεταριστικές θέσεις.
 Το πολιτικό σύστημα ακόμα και σήμερα, βρίσκεται σε φάση μερικής αναδιάταξης και τα επιτελεία του διπολισμού για τον οποίο γράφουμε ήδη από το 2012, από εδώ πέρα θα τον ενισχύσουν παραπέρα για το μεθεπόμενο διάστημα. Στην παρούσα και στην επόμενη φάση θα είναι αυτός που είναι σήμερα, ωστόσο το μεθαύριο κρύβει πολλές ανακατατάξεις και οι εκλογές που έρχονται θα πυροδοτήσουν εξελίξεις κατά γεωμετρική πρόοδο.
Σήμερα απ΄ τη μια μεριά σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και απ΄ την άλλη η ΝΔ, όμως κι αυτό δεν εμπίπτει καμίας μονιμότητας. Κατά τη γνώμη μας αυτό το δίπολο δεν θα κρατήσει και πολύ (άσχετα αν προκύψουν κυβερνώντες με, η, χωρίς συνεργασίες, με, η χωρίς αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες), η μεθεπόμενη φάση του εποικοδομήματος δημιουργείται και αναβαθμίζεται σταθερά και μόνιμα και διαπερνιέται ολόκληρο από τις ενδοκαπιταλιστικές και ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, τόσο από μερίδες της ελληνικής αστικής τάξης(που επιβίωσαν από την κρίση), όσο και από τους νέους και παλιούς ιμπεριαλιστές τόσο της Δύσης, όσο και της Ανατολής.
Κάποια στιγμή θα επέλθει η σύγκρουση τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΚΙΝΑΛ(που χωρίς το ΚΙΔΗΣΟ είναι η παλιά και μάλιστα δεξιόστροφη ΕΔΗΚ και το ΚΟΔΗΣΟ ΚΑΕ μαζί του Γιάγκου Πεσμαζόγλου, εξάλλου αυτό εκφράζει σήμερα το ΚΙΝΑΛ, (το παλιό Κέντρο που έβριζε συλλήβδην τον Ανδρέα Παπανδρέου) και μαζί με τα “υπολείμματα” της ΕΔΑ και το ΚΚΕ "εσωτερικού" του Λεωνίδα Κύρκου, τουλάχιστον μέχρι το Μάη του 1979, παρέα ψήφισαν για να μπει η χώρα στην τότε στην ΕΟΚ έχοντας απορρίψει μια δεκαετία νωρίτερα ως το τότε πολιτικό προσωπικό του αστικού πολιτικού συστήματος την πρόσδεση στην Βρετανική ΕΖΕΣ.
Όπως γράψαμε παραπάνω, τα αντιμνημονιακά κόμματα τελειώσαν, όπως τελειώνουν νομοτελειακά και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, μόλις συγκυβερνήσουν(αν πραγματοποιηθεί αυτό), ως υπολείμματα της εποχής της λεγόμενης μεταπολίτευσης που έκλεισε τον κύκλο της το 2011.
 Η ΝΔ από ότι φαίνεται θα τριχοτομηθεί, όπως σημειώσαμε παραπάνω κατ΄ όπως φαίνεται και η παρέμβαση Καραμανλή αυτό έδειξε προχτές, όπως μερικές μέρες νωρίτερα η παρέμβαση του ΓΑΠ που επιλέγουν συνειδητά το ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία τους, κυρίως όμως με βάση τις διεθνείς συμμαχίες.
Η "ριζοσπαστική" και "ανανεωτική" σοσιαλδημοκρατία πήγε ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ήρθε η ώρα της "φιλελεύθερης" και new age σοσιαλδημοκρατίας τύπου Bernie Sanders που εκπροσωπεί το ΜΕΡΑ 25, να αποκαθηλώσει το μισοτελειωμένο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ που έχασε 4 δικές του Περιφέρειες, κρατώντας μόνο τη Κρήτη στις Περιφερειακές(Δυτική Ελλάδα, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Στερεά Ελλάδα πήγαν για πρώτη φορά ΝΔ), ειδικά μετά την επομένη της αποπομπής Βενιζέλου. Όμως ο "Γιάνης" έρχεται ως άλλος πυλώνας του νέου δίπολου, που θα απορροφήσει από Μητσοτακικούς, Φιλελεύθερους και κεντρώους αριστερούς, για να χωρέσουν και να παίξουν όλοι μαζί σε ένα πολιτικό σχηματισμό που δεν έχει κάποια σοβαρή κοινωνική έκφραση στο Ελληνικό γίγνεσθαί όταν είναι πολιτικά πολυτεμαχισμένοι, από τους Τζήμερους, μέχρι και τους Μίλτους Κύρκους, όλοι αυτοί είναι ένα τσιγάρο δρόμος και το ΜΕΡΑ 25 θα γίνει κατά τα φαινόμενα ο ένας εκ των δυο πυλώνων του συστήματος μελλοντικά χωνεύοντας όλους τούτους που από τη μεθεπόμενη βρίσκουν πολιτικό στασίδι.
Για τον άλλο πόλο μιλήσαμε πολλές φορές και δεν έχει σημασία αν ο ΣΥΡΙΖΑ αφήσει κενό απ΄ τα αριστερά του, η αν θα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ η κάτι άλλο από την μεθεπόμενη φάση και έπειτα, ωστόσο αυτός θα είναι ο βασικός πόλος ενός 25% της ελληνικής κοινωνίας, που μαζί με το ΚΙΔΗΣΟ και τους Καραμανλικούς θα είναι άλλο ένα 35% κι αυτό αποδείχνει ότι η αριστερά όπως την γνωρίζαμε από το 1968 κι έπειτα τελειώνει και απορροφά τους όμορους πολιτικά και ιδεολογικά χώρους του μεικτού κράτους. Το ίδιο κενό έχει μείνει και το DIE LINKE στην Γερμανία που μέσω του Λα Φοντέν έγινε σοσιαλδημοκρατία με ριζοσπαστικά(οπορτουνιστικά) χαρακτηριστικά, την ΕΛΙΑ στην Ιταλία και φυσικά τους σοσιαλδημοκράτες στην Ισπανία. Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε οτιδήποτε το Αριστερό από το 2012 και τώρα συναγελάζεται με το ΚΙΔΗΣΟ και τους Καραμανλικούς εκφράζοντας συνολικά πάνω από το 60% της ελληνικής κοινωνίας, που αδυνατεί να βάλει ταξικά γυαλιά και δει καθαρά το ταξικό πρόσημο της καπιταλιστικής παραγωγικής διαδικασίας.
Το σύστημα όποτε θέλει φτιάχνει αναχώματα και εφεδρείες, εξάλλου παρά τις μεταξύ τους ενδοκαπιταλσιτκές και ενδοιμπεριαλιστκές αντιθέσεις ο εχθρός είναι ένας και ονομάζεται εργατική τάξη που πρέπει να είναι, φτηνή, ευέλικτη, τόσο ως χειρονάκτης, όσο και ως επιστήμονας και τεχνολόγος, εξάλλου και ο καπιταλισμός ανασυγκροτείται παγκοσμίως και στο πεδίο της οικονομίας. Στη δημιουργία της προέκτασης των δρόμων του Μεταξιού, δεν χωρούν δικαιώματα και άλλου είδους διεκδικήσεις που το σύστημα σε αυτή τη φάση της νέας επερχόμενης κρίσης δεν προσπορίζει το ικανό ποσοστό κέρδους και αν δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση με ισχυρό ΚΚΕ, δε θα απομείνει τίποτα όρθιο στο εγγύτερο μέλλον.

Βουρλάκης Νίκος

Βουρλάκης Νίκος
Μάντρα Οικοδομικών Υλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Για την Κρήτη αποκλειστικά από το istoschSHOP

Διαφημιστική Προβολή

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών