Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019

Το Ευρωπαϊκό Πάρκο των Δεινοσαύρων


Η δυτικοευρωπαϊκή κουλτούρα, διάγετε και διεξάγεται διαμέσου ονειρώξεων, κατάφωρων ψεμμάτων, χιπστερισμού (μια σύγχρονη μορφή κοινωνικού ναρκισσισμού και φασισμού στα πλαίσια του περιτυλίγματος) και συνεχούς υποβάθμισης της στο βαθμό εξαφάνισης της από την ιστορία, λίγο πριν το κατώφλι του δεύτερου μισού του 21ου αιώνα. Ότι ήταν να προσφέρει η δυτική Ευρώπη το πρόσφερε, σήμερα είναι ένα πάρκο καταστολής, ένα πάρκο δεινοσαύρων, που τα μονοπώλια της διεξάγουν μεγάλη διαπάλη για να ξεφύγουν της καταστροφής τους, τα έθνη - κράτη την αυτοκτονία τους και οι περιφερειακές ενώσεις τον πόλεμο για τα προγράμματα χρηματοδότησης μέσω τοπικιστικών αντιθέσεων.
Για να σωθούν και να περισώσουν την κερδοφορία τους αναπτύσσουν τα χειρότερα αντίμετρα που μπορεί κανείς να φανταστεί. Διατρέχουν στις πιο σκοτεινές σελίδες της Ευρωπαϊκής ιστορίας και αρχίζουν την επιθετική πολιτική σε ότι θεωρούν πως δεν τους δίνει το ικανό ποσοστό κερδοφορίας. Αντίπαλοι τους όλοι οι παρακάτω: Αρχής γενομένης με την Κίνα(που μια χαρά τις κάνουν τεμενάδες). τη Ρωσική Ομοσπονδία(που την θέλουν ως ενεργειακό προμηθευτή, στρατιωτικό μπαμπούλα, επιστημονικό, βιομηχανικό και τεχνολογικό βραχίονα) και τις ΗΠΑ(που τις παρακαλάνε να τους ταΐζει με ζεστό χρήμα και αμυντική "ασφάλεια", έναντι της Ρωσίας). Με όποια χώρα δεν τους κάθετε καλά στο στομάχι, είτε γιατί είναι πάνω από την ΕΕ, η γιατί θα την ξεπεράσει μέχρι το 2025(Ινδία, Πακιστάν, Ιράν, Μεξικό, Λ.Δ.Κορέας, Αίγυπτος, Νότια Αφρική κλπ), είτε γιατί τις κόβει την "μασαμπούκα" που λέει κι ο λαός, είτε γιατί είναι με τα ΒRICKS(ενδεχομένως χωρίς τη Βραζιλία για το επόμενο διάστημα),(όπως η Συρία, Βενεζουέλα, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Βολιβία, Βιετνάμ, Κατάρ, Σερβία, Ανατολική Ουκρανία, Λευκορωσία κλπ). 
Στο στόχαστρο της είναι ακόμα και ο μεγαλύτερος της σύμμαχος, ο στρατιωτικός, εμπορικός, κατασκευαστικός και βιομηχανικός της βραχίωνας η Τουρκία. Άντε και τους στοχοποιεί όλους, η μέρος εξ αυτών, αλλά πως να το κάνεις χωρίς, τεχνολογικό εξοπλισμό, σύγχρονο και μαζικό στρατό και με ένα πληθυσμό που συνεχώς φθίνει. Φυσικά η ΕΕ στο κομμάτι της ιμπεριαλιστικής της πολιτικής είναι ετεροβαρής, απ΄ τη μια το όραμα για τον Ευρωστρατό και απ΄ την άλλη θέλει να πάρει κεφάλι εντός του ΝΑΤΟ, θέλοντας να κάνει σε αυτό, ότι οι οπορτουνιστές και σοσιαλδημοκράτες(κάτι τραγικές φιγούρες όπως ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η ο Μίμης) έκαναν εντός ΚΚΕ μετά το 12ο συνέδριο. Αρχικά να το το διαλύσουν και να υφαρπάξουν σαν "κλεφτρόνια" του κοινού ποινικού δικαίου την ιστορία, το κύρος, την οργάνωση και φυσικά την επιρροή του στις μάζες. Το ίδιο θέλουν να κάνουν και οι "φωστήρες" της ΕΕ σε αυτό που τους κρατά "ζωντανούς", να διαλύσουν και μετά να κλέψουν, το όποιο στρατιωτικό του "κύρος" καθώς και τα υλικά του μέρη. Είναι γνωστή η κόντρα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ από την εποχή του Μπους του νεότερου, αλλά και του Ομπάμα για το ποσοστό συμμετοχής του καθενός στην ενίσχυση του οργανισμού και την προεκλογική υπόσχεση του Τραμπ για τον παραπέρα εξορθολογισμό του, η τη συρρίκνωση του από τους "βολεμένους" όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία κοκ. 
Ο Λένιν πολύ εύστοχα σημείωνε ότι: "Από την άποψη των οικονομικών όρων του ιμπεριαλισμού, δηλαδή της εξαγωγής κεφαλαίων και του μοιράσματος του κόσμου από τις «προηγμένες» και «πολιτισμένες» αποικιακές δυνάμεις, οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες, είτε είναι αντιδραστικές".
Για τον ιστορικό του μέλλοντος, θα ζήσουμε συγκλονιστικές στιγμές στο τέλος της ΕΕ(στο εσωτερικό της, μέχρι και εμφύλιες συρράξεις δεν αποκλείονται, που σίγουρα θα γεννήσουν κάτι, τι θα είναι όμως αυτό, κανείς δεν μπορεί να το προδιαγράψει). Φυσικά για μας, έρχονται πολύ σκληρές μέρες που δεν τις έχει ζήσει κανείς μας μέχρι σήμερα και είτε θα είναι φάρσα, είτε τραγωδία. Οι δύσκολες και πολυσύνθετες συνθήκες σε αυτό που ζούμε σε ένα εντελώς άρρωστο πράγμα που ονομάζεται Καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, δεν έχει καμία διαφυγή επίλυσης από καμία κλειδαρότρυπα και από καμία χαραμάδα και δεν θα περάσει αβρόχοις ποσί....

Προσφορά λίγων ημερών

Διαφημιστική Προβολή