Σελίδες

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Οι αλλαξοκολίες της Ευρωζώνης και το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ...


Ανακατεμένος ο ερχόμενος

Η εποχή που είχαμε προβλέψει ήδη από το 2007 και ντοκουμενταρίστηκε το 2008 είναι  εδώ.
Οι μισοί ηγέτες της ΕΕ και της Ευρωζώνης, έχουν από 2-5 διαφορετικούς νταβατζήδες, ότι και να αποφάσισαν στη Λισσαβόνα το Δεκέμβρη του 2007, ότι και να αποφάσισαν για την ΕΕ του 2020, εδώ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!!!
Όλοι με όλους και όλοι εναντίων όλων, έρχεται και η νέα Ευρωσυνθήκη το 2017, για να μας πουν πως και αυτοί θέλουν νταβατζή για τις πρώτες ύλες μιας και δεν τους φτάνουν αυτές που ξεζουμίζουν απ΄ την ανακύκλωση.
Γίνεται το σώσε ο Γερμανικός βοράς(η παλαιά Πρωσία, δηλαδή σε μεγάλο βαθμό Σλαβογερμανία και κατά βάση Προτεστάντες δηλαδή οπαδοί του θεολογικού αξιώματος του τόκου από την π.διαθήκη), θέλουν Κίνα και Ρωσία αφού μόνη της δε μπορεί να μείνει και ο Γερμανικός νότος(Εσση, Βαυαρία, Βάδη Βυρτεμβέργη, Ρηνανία Παλατινάτο και η μισή Β. Ρηνανία Βεστφαλία), δηλαδή το πιο πλούσιο κομμάτι της ΟΔΓ, θέλει ΗΠΑ, Κίνα, Βατικανό, Ιταλία και Γαλία...
Φυσικά σε κάθε στρατόπεδο είναι και οι οπαδοί της άλλης πλευράς και μέσα σε αυτούς είναι και ο κ.κ Σοϊμπλε που σε κάθε περίπτωση θα ήθελε μια πανίσχυρη ΟΔΓ με ομόκεντρους κύκλους και χωρίς ειδικές οικονομικές ζώνες εντός της, ομοσπονδιακά χαρακτηριστικά(ρωσική αντίληψη για το έθνος κράτος, η το διεθνικό κράτος), αλλά επειδή αυτή τη στιγμή η ΟΔΓ μοιάζει με το διαλυμένο Γ' Ράιχ επιλέγει ως νταβατζή τις ΗΠΑ που δεν τον θέλουν με τίποτα.
Το μοντέλο των συνομοσπονδιών είναι Αμερικανικής και αγγλοσαξονικής εμπνεύσεως(να θυμίσουμε ότι το σχέδιο Άναν δεν αφορούσε μόνο την Κύπρο, αλλά αυτό που νομοτελειακά θα έρχονταν στο τότε μέλλον την ΕΕ των περιφερειών του 2020 ως δοκιμαστικός βραχίωνας που ήδη είχε αποφασιστεί από το 1994) και αυτό επιλέγει ως ηττημένος ο Σοϊμπλε ως αναγκαίο κακό γιατί ξέρει ότι το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι, αλλά όπως στο ΒΠΠ η Γερμανία των 78 γλωσσών και των άλλων τόσων φυλών έγινε αναγκαστικά δυο κομμάτια, έτσι θα γίνει και τώρα με βορά και νότο αυτή τη φορά... Ο Σοϊμπλε όμως παρά το ότι πιστεύει, είναι υπηρέτης (του αυτή τη στιγμή) ενιαίου γερμανικού κεφαλαίου που πειραματίζεται στο πως θα φτιαχτεί μια Ευρωζώνη με βάση το μάρκο και με μισθούς των 150 ευρώ το πολύ σε όλη την τότε Ευρωζώνη η και ΕΕ. Να θυμίσουμε ότι η καπιταλιστική κρίση δεν είναι κρίση χρέους είναι καραμπινάτη καπιταλιστική κρίση και το χρέος είναι το αποτέλεσμα της υπερσυσσώρεσης κεφαλαίων, προϊόντων και υπηρεσιών που οξύνθηκε με την κρίση στην OPEL και στη FORD Γερμανίας, μιας και οι ακυρώσεις στις παραγγελίες το 2009 – 2010 ξεπέρασε τα ¾ της παραγωγής βάζοντας το γερμανικό κράτος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και έπρεπε να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα δηλαδή να πληρώσουν οι λαοί της Ευρωζώνης για να καλυφθούν και να σωθούν τα σπασμένα απ΄ τα στοκαρισμένα και τις επιχορηγήσεις που έγιναν το μάνα εξ ουρανού στους Γερμανούς βιομηχάνους. Το αποτέλεσμα πιο ήταν να κλείσει το εργοστάσιο στο Μπόχουμ και να συνεχίζει η καπιταλιστική αναδιάρθρωση με τις πλάτες των λαών της ΕΕ.

Η χώρα μας μετά το δημοψήφισμα

Τα δημοψηφίσματα είναι η πάγια μέθοδος της αποθέωσης του θυμικού και της περηφάνειας εδώ και μερικές δεκαετίες, αποθεώθηκε από το σχέδιο Μάρσαλ και μετά και η λογική από τότε πάει περίπατο, η τουλάχιστον δεν είναι στη διαλεκτική σειρά "της συγκίνησης, συναισθήματος, λογικής", αλλά το ανάποδο που είναι και η λογική του παραλόγου. Αντικαταστήθηκε η πραγματική ευρωπαϊκή αξία που λέγεται νέα Γερμανική φιλοσοφία, αποδομήθηκε ο Γαλικός Σοσιαλισμός και συντρίφτηκε η Αγγλική πολιτική οικονομία και από τότε ότι το θυμικό θριαμβεύει της λογικής.
Οι σημερινοί Ευρωπαϊστές είναι όσοι είναι ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων και παλεύουν μέσα από τις ταξικές αντιθέσεις του έθνους κράτους απ΄τους τόπους δουλειάς δηλαδή απ΄τον τόπο τους.
Ετούτοι που κυβερνούν σε λίγο θα απορροφήσουν τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, αυτοί είναι η κεντροδεξιά πια με όρους ΚΚΕ εσωτερικού(δηλαδή Λεωνίδα Κύρκου, Δρακόπουλου και λοιπών Ευρωκομμουνιστών και θα την οδηγήσουν ακόμα και στην αποδοχή του διπλού νομίσματος όταν δωθεί το σύνθημα του γενικού ξεπουλήματος του σύμπαντος μέχρι το Νοέμβρη, εφόσον φυσικά το πακέτο είναι πάνω από 80 δις.
Τι αποδείχτηκε τελικά με το πλαστό δημοψήφισμα και το capital control(που άργησε κατά 5 χρόνια) που το έκαναν μόνο και μόνο για να μας εκβιάσουν οι εταίροι τους, γιατί για μας είναι ταξικοί εχθροί. Το “ΌΧΙ” του πρωθυπουργού είναι δίδυμο με το “ΟΧΙ” του Μεταξά για το οποίο παλιός κεντρώος πολιτικός (ο Καφαντάρης) είχε πει πως «είπε όχι ο μόνος Έλληνας που ήθελε το ναι», όπως έγραψε ο φίλος Παύλος(να είναι καλά που μας το θύμισε)*, ότι έγινε μέσα σε 17 ώρες ΝΑΙ καραμπινάτο. Ότι είτε με Ευρώ(που θα φέρει νέο μνημόνιο το Νοέμβρη), είτε με Δραχμή που είναι προ των πυλών θα είναι πάλι χρεοκοπία για το λαό. Ο οπορτουνισμός υπέρ άνω όλων με αντοχές από παντού, κάνει το λαό να αντέχει και το έδειξε το δημοψήφισμα που 40% είπε το ΝΑΙ και άλλο 40% από το 63% του ΟΧΙ, θα τον ακολουθεί πιστά και τα νούμερα βγαίνουν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διεργασίες.
1)Ότι ανοίγουν αναίμακτα τα σεντούκια των 110δις όχι με φόρο(τα υπόλοιπα 127 είναι ακόμα στις τράπεζες σε καταθέσεις), αλλά με εισβολές σε super market, πολυκαταστήματα, φαρμακεία και σε βενζινάδικα, είτε με clark, είτε με βυτία και πέφτει χρήμα ξανά στο κράτος, στις τράπεζες και στην αγορά τόσο που δεν είχε πέσει τα τελευταία 2-3 χρόνια. Το ΦΠΑ που θα βγει στο τέλος του μήνα θα είναι ρεκόρ, ποιος όμως ωφελήθηκε από τον φόβο των μικροαστών, τα μονοπώλια!!!
2)Το είχαμε πει ότι με το ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουμε νταβατζήδες, η έκθεση του ΔΝΤ απέδειξε ότι δεν υπήρχε καμία διαφωνία ανάμεσα τους και ότι παίζονταν ένα θέατρο που ευνοούσε μόνο τις ΗΠΑ και την Κίνα όπου ολόκληρη η Μεσογειακή Λεκάνη θα παίξει συνομοσπονδιακά το επόμενο διάστημα κάτω απ΄ την Φραγκφούρτη και κάτω δια των περιφερειών, με ατμομηχανή την Ιταλία, από εκεί και πάνω θα είναι Ρώσικα τα συμφέροντα με ατμομηχανή τη Σλοβακία, η τις χώρες της Βαλτικής.
3)Το "ΌΧΙ" και το "ΝΑΙ" είναι νέα χειρότερα μνημόνια από τα προηγούμενα που θα μας οδηγήσουν σε μισθούς των 150 Ευρώ και με κλειστές τις τράπεζες γίνεται μια πρόβα τζενεράλε για το ασυνεχές πέσιμο του πήχη των απαιτήσεων, για την περίοδο που θα ξεκινήσει με τη νέα συνθήκη της ΕΕ το 2017 για την ΕΕ του 2030, που θα εμπεριέχει μισθούς σε όλη την ΕΕ των 150-200ευρώ παντού και θα εφαρμοστεί με εθνικά νομίσματα κατά πάσα πιθανότητα παντού.
4)Οι κόντρες στα κανάλια, αποδείχνουν το μέγεθος της κόντρας στο εσωτερικό της αστικής τάξης, όπου νέα και παλιά τζάκια συγκρούονται μεταξύ τους για να υφαρπάξουν καλύτερο μερίδιο στην πίτα και έχουν και σύμπλεγμα πολιτικών εκφραστών (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ απ΄τη μια και NΔ,ΠΟΤΑΜΙ,ΠΑΣΟΚ απ' την άλλη).
Όλοι οι αγανακτισμένοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρ. Αυγή, τώρα μαζί με αυτούς προστέθηκαν οι τελειωμένοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, είτε σε δραχμή, είτε σε Ευρώ.
Όταν λέγαμε ότι σε λίγο καιρό ο Δραγασάκης θα προτείνει την ονομασία.
Συνασπισμός Εθνικής Ομοψυχίας και θα τους δώσει 10 ετές ομόλογο στην κυβερνητική εξουσία με το μαστίγιο και με το καρότο ταυτόχρονα με τη σύμφωνη γνώμη του βιασμένου "λαού" πως θα σας φαίνονταν αυτό τώρα που στην πράξη επιβεβαιώνεται;

Αντί υστερόγραφου (Στις 19/07/2015)

Στην Ελλάδα η αστική τάξη λόγω της ενδιάμεσης και πολαπλώς εξαρτημένης θέσης της και λόγω της κρίσης η οποία εδώ και ένα χρόνο ξανά αναπτύσσεται και ξανά διογκώνεται δεν έχει ακόμα βρει το αποκούμπι ούτε στην περιοριστική πολιτκή που εφαρμόζει η ΟΔΓ ως ατμομηχανή της ΕΕ, ούτε στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης που επιθυμούν και ο Ντράγκι και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της χώρας μας ο κ. Βαρουφάκης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όλο και περισσότερο γίνεται μέρος ενος συστήματος που θυμίζει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, που θέλει τη σταθερή πορεία της χώρας με ότι κόστος για τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην ΕΕ. Έτσι βολεύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα που πρέπει να αιμοδοτηθεί με νέα δάνεια που θα καλύψουν τα παλαιότερα στη χασούρα απ' τις μπίζνες της ελληνικής αστικής τάξης, αλλά και της ΕΕ που ενεργά συμμετείχε στην καμπάνια προσπάθειας διάσωσης της OPEL, FORD, Volgswagen το 2009 όπου η χρηματοδότηση τους απ΄το γερμανικό κράτος και την μπούντεσμπανκ δημιούργησε τα ισοδύναμα μέτρα.
Για το ΣΥΡΙΖΑ όπως και για το άλλο ΕΕ λάγνο πολιτικό προσωπικό της ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, αυτόν τον κάνει η ΚΤΕ, η Κομισιόν και η τροϊκά που είχε γίνει θεσμός και τώρα ξανά τροϊκα που όλοι μαζί θέλουν ισχυρά ΕΕ μονοπώλια με τα οποία συναγελάζεται και μερίδα της αστικής τάξης της χώρας με την οποία κάνει μπίζνες και το πολιτικό προσωπικό του "ανήκομεν εις την δύσην" που κυβερνά από 1950.
Το δε πολιτικό προσωπικό ανασυγκροτεί τους στρατούς του, και παπαρολογεί ασύστολα με πρωταγωνιστή το "Τσογλάν μποι" που έλεγε και η Λιάνα. Το κάνει για ένα λόγο γιατί πρέπει να λειτουργήσει ο νέος μηχανισμός του αστικού κράτους σε σύμπνοια με τις ΕΕ περιφέρειες της χώρας που κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι με το πολιτικό προσωπικό της προηγούμενης συγκυβέρνησης.
Για το ΣΥΡΙΖΑ τα 109 απ' τα 201 μέλη της ΚΠΕ γλυκοκοιτάζουν τις απόψεις του κ. Βαρουφάκη για διπλά νομίσματα, δραχμή κλπ που και αυτά είναι μέρος της καλής υπηρεσίας στο καπιταλιστικό σύστημα αλλά και μερίδας της αστικής τάξης της χώρας, είναι το πρόβλημα που η ομάδα Δραγασάκη τους λοιδωρεί δια των μηχανισμών του αστικού παρακράτους και τους λούζει ακόμα και με κοσμητικά επίθετα απ' τα κάτω των εν λόγω μηχανισμών.
Τα 109 μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΡ εκφράζουν τον ένα πόλο της οικονομικής θεωρίας της λεγόμενης "ποσοτικής χαλάρωσης" ορέγονται τη λογική του πληθωριστικού δολαρίου που σαφώς δεν είναι φιλεργατική πολιτική, θα ακολουθήσουν(;) ξεχωριστό δρόμο δημιουργώντας νέα αναχώματα.
Ωστόσο δεν είναι σωστό να μιλάει κανείς σήμερα για μερκελιστές και για οπαδούς της γραμμής Σοϊμπλε στη χώρα μας που ακόμα και για τους ΕΕ λάγνους ήταν απεχθείς(οι Μέρκελ-Σοϊμπλε-Σουλτς κλπ) γιατί τους χάλαγαν τη μανέστρα και στη χρηματοδότηση και στην εικόνά της Ευρωζώνης και της ΕΕ στο εσωτερικό που τόσο έχει φθαρεί από τις εν λόγω αντιθέσεις.
Κλείνοντας:
Αλήθεια πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ και πόσο γρήγορα δικαιώθηκε, όταν έλεγε ότι το ΝΑΙ και το ΟΧΙ δεν είναι έκφραση κανενός ερωτήματος που αφορά όλους εμάς, αλλά μια αντιπαράθεση που θα βγάλει νέα μέτρα που θα οφελούν το μεγάλο κεφάλαιο;;;

Βουρλάκης Νίκος

Βουρλάκης Νίκος
Μάντρα Οικοδομικών Υλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Για την Κρήτη αποκλειστικά από το istoschSHOP

Διαφημιστική Προβολή

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών