Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Ο κοσμοπολιστισμός του ΣΥΡΙΖΑΟπορτουνισμός

Δε ζούμε στο βασίλειο της ελευθερίας. Αυτό είναι γνωστό αν και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το προπαγανδίζει ως προνόμιο της μελλοντικής έλευσης του στα πράγματα, όταν και αν αυτό γίνει.
Ανεξαρτήτως των αναρίθμητων παλινωδιών του (ΣΥΡΙΖΑ), ας μας απαντήσουν σοβαρά, γιατί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Χανίων (και γνωστός θεωρητικός του Αριστερού Ρεύματος στο Συνασπισμό και το ΣΥΡΙΖΑ και το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, ούτε φέρεται καμία μομφή σε αυτόν ως φυσικό πρόσωπο), ζήτησε μαζί με άλλους φορείς της πόλης, να καθαρίσει η πλατεία των Νέων Καταστημάτων;
Να καθαρίσει από τι και από ποιους, από τους μετανάστες με ποιο τρόπο και γιατί(εφόσον δεν ενοχλούν κανένα και ούτε έχουμε κρούσματα μέχρι σήμερα ειδικά από αυτούς και ειδικά στο χώρο αυτό), καλώντας τους φορείς σε σύσκεψη με την Αστυνομία και το Δήμο για να μπουν οι μηχανισμοί καταστολής, επειδή χαλάει η εικόνα και η αισθητική κάποιων τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα;
Το να καθαρίσει ένας χώρος η μια συνοικία από τους μετανάστες ξέραμε ότι ήταν θέση του ΛΑΟΣ και της Χ. Αυγής που ο ΣΥΡΙΖΑ την ονομάζει ρατσιστική και φασιστική, όμως σε τι διαφέρει η πρόταση που επίσημα καταθέτει ο εν λόγω(που δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του φυσικά) με αυτή από αυτή του ΛΑΟΣ η και της Χ. Αυγής;
Μέχρι πρότινος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ζήτημα πρώτης γραμμής τη προάσπιση των μεταναστών, τώρα τι έγινε και άλλαξε θέση μήπως την προετοιμασία της συνεργασίας τους σε κυβερνητικό επίπεδο με τους ακροδεξιούς Αν.Έλληνες αλλά και όχι μόνο με αυτούς;
Επίσης είναι γνωστό πως όποτε μπαίνουν μπροστά τέτοιου είδους ζητήματα με πρεζόνια, μετανάστες κλπ, η περιοχή είναι φιλέτο για ξεπούλημα και επιχειρηματική δραστηριοποίηση κάποιου ομίλου σε τιμή ευκαιρίας, με αφορμή την συστηματοποιημένη προπαγάνδα.
Για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ο  ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με το διεθνισμό, ήταν είναι και θα παραμείνει προσανατολισμένος στον κοσμοπολιτισμό που είναι η άλλη όχθη του εθνικισμού και μέσα τους κυλάει το ποτάμι των μονοπωλίων και αυτά υπηρετεί, όπως και η λεγόμενη «ακροδεξιά», στηριζόμενοι και οι δυο στους δειλούς και μοιρολάτρες μικροαστούς. Απευθύνεται όπως και η λεγόμενη «ακροδεξιά» στο ευρύ φάσμα των μικροαστικών στρωμάτων χτυπώντας  στο χαμηλό υπογάστριο τους, στο θυμικό, στη συγκίνηση και στα χυδαιότερα ένστικτα τους, κυρίως αυτά της αυτοσυντήρησης.
Φυσικά δεν το κάνει με τα ίδια κριτήρια, δεν θέτει ζήτημα φυλετικής κατωτερότητας, ασφάλειας και τρόμου απ’ τους «κακούς», αλλά αισθητικής και εύρυθμης λειτουργίας τους εμπορικού γίγνεσθαι, αλλά σε τι διαφέρει το ένα σε σχέση με το άλλο.
Είναι φανερό πως ο μπαμπούλας της Χρ. Αυγής(για τους «αριστερόστροφής ιδιοσυγκρασίας» μικροαστούς), είναι απαραίτητος για το ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο μπαμπούλας του ΣΥΡΙΖΑ(για τους «δεξιόστροφής ιδιοσυγκρασίας» μικροαστούς), είναι απαραίτητος για τη Χρ. Αυγή, ο ένας κάνει τη δουλειά του άλλου και όλοι μαζί τη δουλειά του σοσιαλδημοκρατικού(ΠΑΣΟΚκικού) παρακράτους που μαζί με το κράτος δουλεύουν για το καπιταλιστικό σύστημα.
Οι κεφαλές τους συστήματος «εσωτερική» και «εξωτερική» τρόικα παρά τις αντιθέσεις τους ως πολιτικό και νομικό προσωπικό(εποικοδόμημα), κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους όσο και αν αυτή μας λεηλατεί. Το πρόβλημα είναι οι μικροαστικές αυταπάτες που σπέρνουν κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «παραφυάδες» του δηλαδή οι συνιστώσες του, αυταπάτες που γεννούν ωρολογιακές βόμβες στις συνειδήσεις των αφηνιασμένων μικροαστών που βλέπουν το γείτονα τους ως εχθρό. Μην γελιόμαστε γιατί αυτός είναι και ο εν δυνάμει κοινωνικός εκφασισμός που σήμερα εμφυτεύεται για δεύτερη φορά στην μεταπολεμική ελληνική κοινωνία μετά από αυτό του ΠΑΣΟΚκισμού στην Δεκ του 1980.