Σελίδες

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Οι φόβοι τους για το κενό εξουσίας


«Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα», είχε γράψει ο γέρο Κάρολος και απ’ ότι φαίνεται για πολλοστή φορά, δικαιώθηκε και αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο πέρα για πέρα, αναμένοντας την νέα επόμενη δικαίωση του προς απογοήτευση του φιλελεύθερου που όλοι αγαπήσαμε(δε λέμε ονόματα, δε θίγουμε υπολήψεις.

Τώρα γιατί το λέμε αυτό και μάλιστα κατά αυτόν τον τρόπο, γιατί όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες, εκεί καταλήγουν με τελευταίο αφήγημα το ΓΑΠ, που προσπαθεί (ωστόσο δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αν πραγματικά θέλει) να αποδείξει ποιος είναι το αφεντικό στην λεγόμενη “Δημοκρατική Υπερυμπαράταξη”, που τώρα είναι το ΚΙΝ.ΑΛ και η ο οποία στο εσωτερικό της συμπεριλαμβάνει και άλλες συμπαρατάξεις με βασικότερη και μεγαλύτερη παράταξη το ΠΑ.ΣΟ.Κ, καθώς και την μικρότερη, το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ, του οποίου είναι και Πρόεδρος. Ωστόσο καλό θα ήταν, να μην παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι παρότι διαγραμμένος από το ΠΑ.ΣΟ.Κ, έχει το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, τους ανθρώπους του και αποτελεί νομοτελειακό και πολιτικό κληροδότημα του πατρός και ιδρυτή του, ανεξάρτητα αν τα πήγαινε καλά μαζί τους, φροντίζοντας άλλους συνιδιοκτήτες όπως ο μακαρίτης ο Άκης, όχι μόνο να τεθούν στο περιθώριο των εξελίξεων, αλλά να κατασυκοφαντηθούν, με τον τρόπο που γνωρίσαμε και στο τέλος να αποδημήσουν εις Κύριον.

Φυσικά δεν θα ξεκινήσουμε με το τελευταίο συμβάν(δεν γνωρίζουμε και δεν είμαστε τουλάχιστον ακόμα σε θέση να γνωρίζουμε, αν θα αποτελέσει και κάποιο ιστορικό γεγονός). Αλλά με μια σειρά από άλλα καθόλου ήσσονος σημασίας γεγονότα(αυτά είναι και ιστορικά), σε σχέση με το παραπάνω(προς το παρόν συμβάν), που έλαβαν χώρα από τα μέσα του περασμένου θέρους, που στην κυριολεξία αποτέφρωσε 1.500.000 στρέμματα της πατρίδας μας, αφήνοντας πίσω τα αποκαΐδια της λεγόμενης “πράσινης οικονομίας” και της δικτατορίας των πατενταρισμένων υβριδικών κωνοφόρων δέντρων. Τα τελευταία, θέλει να τα φυτέψει συγκεκριμένη πολυεθνική, μέσω αναδάσωσης, πλάι στις ανεμογεννήτριες που θα δώσουν αέρα στα πανιά στις κερδοφορίες ενεργειακών Κολοσσών, αλλά σίγουρα όχι την πολυπόθητη ενέργεια στα λαϊκά στρώματα, ενώ δεν πρέπει να υποβαθμιστεί το γεγονός της ολοκληρωτικής πολιτικής αποδοκιμασίας της πολιτικής της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού.

Η σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της Β. Εύβοιας έδωσε τη σκυτάλη σε ένα άλλο ύψιστης πολιτικής σημασίας γεγονός, με παγκόσμια εμβέλεια και καθόλου, μα καθόλου πιο υποβαθμισμένη διαβάθμιση, τα δάση αργά η γρήγορα θα επανέλθουν, Κεφάλαια σαν τον Μίκη, είναι απίθανο να ξαναδούμε στη χώρα για τα επόμενα 100-150 χρόνια.

Ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη στις αρχές κι όλας του περασμένου μήνα και το πολιτικό του κληροδότημα αποκλειστικά στο Κ.Κ.Ε , με την ταυτόχρονη αποδοκιμασία του κεντρώου και Φιλελεύθερου Πρωθυπουργού όταν εισέρχονταν και όταν εξέρχονταν του μητροπολιτικού ναού, από μη μέλη, φίλους οι οπαδούς του παραπάνω κόμματος, πυροδότησε όλες τις ανησυχίες του Κράτους, του παρακράτους και όλων των φανερών και κρυφών μηχανισμών, όχι μόνο στη χώρα μας για την σχεδόν ολοκληρωτική διείσδυση στα φτωχά λαϊκά στρώματα και κυρίως στη νεολαία.

Οι παραπάνω αποδοκιμασίες, αλλά κυρίως η πολιτική διαθήκη – παρακαταθήκη του Μέγιστου μουσικοσυνθέτη μας, δεν πυροδότησαν απλά και μόνο τις ανησυχίες, οι οποίες δεν σταμάτησα εκεί, αλλά προτάχθηκε άμεση αναγκαιότητα για παραπέρα ενίσχυση των τακτικών που θα ακολουθήσουν παράλληλα και ταυτόχρονα κράτος και παρακράτος. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, τα αντανακλαστικά τους λειτούργησαν τόσο άμεσα όσο και μεθοδικά, επισύροντας και ξαμολώντας τα όλα όσα μαντρόσκυλα τους ήταν διαθέσιμα, όλο τον εσμό των τρολ, των συστημικών δημοσιολόγων, του υπόκοσμου, καθώς και των εγκληματιών νεοναζιστών στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, αλλά και την αποφυλάκιση του εγκληματία νεοναζί Πατέλη μέσα σε ένα χρόνο, με την αιτιολογία των ψυχολογικών προβλημάτων που έχει επιφέρει στο τέκνο του, η εγκληματική του δραστηριότητα.

Το τρίτο σημαντικό ιστορικό γεγονός, είναι η σκληρή Καπιταλιστική κρίση(την ονόμασαν ήδη ενεργειακή) που επέρχεται σαν εποχούμενη, με ορδές και στρατιές τεθωρακισμένων, τη συνδρομή αεροπορίας, ελικοπτέρων, πυροβολικού, μηχανοκίνητου πεζικού, προξενώντας μια ασφυξία(εφάμιλλη με αυτή των νοσούντων από Κορωνοϊό στις ΜΕΘ), όχι μόνο στο επίπεδο διαβίωσης(αν όχι επιβίωσης) στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα.

Το χρέος της χώρας, εκτινάχθηκε και αυτή η νέα έκρηξη του δημοσίου χρέους της, άγγιξε το 230% του ΑΕΠ(αυτή τι στιγμή που μιλάμε είναι μεγαλύτερο), ξεπερνώντας κατά πολύ τα 380 δισ. Ευρώ, καθώς και τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, ενώ η ΕΕ, αναπτύσσει στην ημερήσια διάταξη της διαρκώς, μάλλον αναπότρεπτες φυγόκεντρες τάσεις.

Το “παραμυθένιο” αφήγημα της “πράσινης οικονομίας”, [σε συνδυασμό οικονομικής κρίσης και μικρομεσαίας έντασης καιρικών φαινομένων, που για μία ακόμα φορά ονομάτισαν ακραίε, αν δεν είπαν ότι οι κλιματικές αλλαγές είναι προ των πυλών(η μέσα στο οικοσύστημα μας, ενώ στην πραγματικότητα ούτε καν υποψία αυτών και αυτής υπήρχαν), ωστόσο όμως τα 120 χιλιοστά νερού, ήταν ικανά να διαλύσουν το σύμπαν στην μπαζωμένη Αττική και στην αποψιλωμένη Β. Εύβοια], οδηγείται στο περιθώριο και μπαίνει μπροστά ξανά ο άνθρακας και η πυρηνική ενέργεια, αλλά όχι δυστυχώς στη χώρα μας, εξάλλου δεν είναι το απόλυτο κακό.

Η Πανδημία δε λέει να τελειώσει, αλλά συνεχώς αυξάνεται και για να μην αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει τριγύρω μας, βάζουν το παρακράτος να δράσει σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο το 2021-2022, δεν είναι ούτε 1949, ούτε 1967, ούτε 2011, όσο κι αν τα Χρυσαύγουλα επιστρατεύτηκαν, όσο κι αν οι Λοβέρδοι, οι πρώην Ποταμίσιοι, καθώς και τα Σημιτικά υπολείμματα βγήκαν απ΄ τη ναφθαλίνη.

Το Δημόσιο Σχολείο, παύει να είναι και Δημόσιο και Δωρεάν και Σχολείο, το ίδιο και η Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και η Δημόσια Δωρεάν Υγεία που είναι στα χέρια του Προκρούστη νέου Υπουργού Υγείας.

Και παρότι το σύστημα βγάζει όλους τους παλαιούς άσσους απ΄ τα μανίκια της, μην περιμένοντας βοήθεια όπως το 2011 από την ΕΕ(με ένα Ευρωπαϊκό Πιστωτικό σύστημα, αν όχι σχεδόν διαλυμένο, τουλάχιστον στα όρια της νευρικής κρίσης), αυτοί αποδείχνονται φθαρμένοι κι εδώ η δουλειά του όποιου εργατικού λαϊκού κινήματος που ήθελαν το τελειώσουν μέχρι το 2024(και το θεωρούσαν τέτοιο), αποδείχνεται διαχρονική και δια χειρός πολιτικής διαθήκης του τεράστιου Μίκη (που έστειλε τους βασανιστές του και τους μηχανισμούς του αδιάβαστους), όχι μόνο ξαναζεσταίνει της μηχανές του, αλλά τυγχάνει πλέον σεβασμού και πλειοψηφικής εκτίμησης.

Η επιστράτευση του ΓΑΠ, ήταν το μέχρι τώρα προτελευταίο χαρτί που το σύστημα στο εσωτερικό της επικράτειας μας μπορούσε να βγάλει, ωστόσο αν δεν κερδίσει τις εκλογές στο ΚΙ.ΝΑΛ, πράγμα σχεδόν απίθανο(και δεν είναι της ώρας η απόδειξη αυτού), δηλαδή ηττηθεί από τους εναπομείναντες και άστεγους εκσυγχρονιστές, η τους βαθιά συντηρητικούς κεντρώους και σοσιαλδημοκράτες του Λοβέρδου, το ΚΙ.ΝΑΛ, θα οδηγηθεί σε πολυδιάσπαση, με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ και τους πρώην εναπομείναντες Προεδρικούς, να οδηγούνται άλλοι στο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι στο ΜΕΡΑ 25, σημειώνοντας εδώ πέρα ότι έχει μαζέψει τις υπερδιπλάσιες υπογραφές σε σχέση με τους υπολοίπους και ότι επιστράτευσε μαζί του, το Θείο Βρέφος και τον πρώην Υπουργό Ρέππα.

Αν λοιπόν δεν ευοδώσει αυτή η πρακτική, το τελευταίο χαρτί είναι προ των πυλών, θα πρέπει να περιμένουμε την ολική επιστροφή των Καραμανλικών είτε ως αντίπαλο δέος στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη δημιουργία μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας που θα περιλαμβάνει το ΣΥΡΙΖΑ, τους Καραμανλικούς και το Βαθύ ΠΑΣΟΚ εκφρασμένο από τον ΓΑΠ.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα σενάρια, αλλά τώρα η ΕΕ, δεν είναι στα καλύτερα της, ως προς την συνοχή που είχε προ δεκαετίας, οι νέες μεγάλες και επερχόμενες δυνάμεις, όπως η Κίνα και η Ρωσία, παίζουν μεγάλη μπάλα, ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν ένα μείγμα Τζεφερσονιακής και Ουλισονιανικής πολιτικής, με την Τζεφερσονιανικής να υπερτερεί παντού της τελευταίας, η οποία αναγκαστικά θα υπάρχει, αλλά θα πνέει μέρα, με τη μέρα τα λοίσθια και χωρίς καμία δυνατότητα και προοπτική επαναφοράς της.

Όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα την φάρσα, που θα γίνεται μια οριακή φαρσοκωμωδία, ένας τραγέλαφος, η ακόμα-ακόμα μια Ιλαροτραγωδία, αλλά όχι όμως τραγωδία ως προς το σύστημα, μιας και θα φανεί αν οι από πάνω(αστική τάξη και όποια κυβέρνηση προκύψει [ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ(με ΓΑΠ)-ΜΕΡΑ 25, η ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΔΗΣΟ-ΜΕΡΑ25 &Καραμανλικοί, ως ο μεγάλος Συνασπισμός που οραματίζονται από το 2012 και μετά], αν η χώρα συνεχίσει να είναι όπως σήμερα και κυρίως, αν απ΄ τα κάτω θα είναι έτοιμα να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους.

Φυσικά όλα αυτά μένει να φανούν, ωστόσο κανείς δε μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις, σε μια σκακιέρα που η φάρσα είναι οριστική και αμετάκλητη.

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.


Βουρλάκης Νίκος

Βουρλάκης Νίκος
Μάντρα Οικοδομικών Υλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Για την Κρήτη αποκλειστικά από το istoschSHOP

Διαφημιστική Προβολή

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών