Σελίδες

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Η παραπληροφόρηση της Δύσης σε σχέση με την Κούβα


the 1st multinational Chania's web design & development centersimply& dedicated web Hosting
istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία... 

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών 

"Πρωτοφανείς οι κινητοποιήσεις στην Κούβα", γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ παντός τύπου και αναμασάν τα εγχώρια, κάνουν δηλαδή, κάτι ανάλογο με αυτό που έκαναν με το “it’s coming home”, αλλά ξεχνούν να δείξουν τις πραγματικές κινητοποιήσεις που έγιναν ανήμερα της 26 του Ιούλη, με εκατομμύριο κόσμο να υπερασπίζεται την επανάσταση του μεγάλου Φιντέλ και της παρέας του, ούτε φυσικά δείνχουν τίποτα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις ανά τον κόσμο, αλλά και μέσα στις ΗΠΑ για το σπάσιμό του θανατηφόρου εμπάργκο και τον νόμο Helms-Burton.

Είδαμε εικόνες από το Κάιρο, την Αλεξάνδρεια, την Δυτική όχθη, την Καταλονία, ακόμα και από τους πανηγυρισμούς για το Copa America στην Αργεντινή, αλλά  την Βραζιλία του Μπολσουνάρου αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για την Αβάνα.

Γιατί όμως τόσος ντόρος και τόση φασαρία για ένα τόσο υπέρμετρο και τερατώδες ψέμα, την ίδια ώρα που η μισή Κούβα βρίσκονταν στο πόδι, στους δρόμους και στις πλατείες υπερασπιζόμενη την επανάσταση που να σημειώσουμε εδώ πέρα δεν ξεκίνησε ως σοσιαλιστική;

Με όχημα την νέα φασίζουσα αντίληψη της ΕΕ, που συμψηφίζει το θύμα με το θύτη και το φασισμό – ναζισμό με τον κομμουνιστμό(έτσι προβοταρότικα ονομάτισε μετά το 1991, τον πρωην υπαρκτό σοσιαλισμό), αλλά και τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ που αποδείχνεται μια από τις πλέον αντιδραστικές της ιστορίας(της πιο σκοτεινής αντίδρασης) αντιλαϊκές και επιθετικές μέσω των ΜΚΟ, από τις αρχές του 2021 όπου βιώνουμε το θέατρο του παραλόγου που όμως έχει τις αιτίες του και τις παραμέτρους του.

Αρχικά οι τάχα μου δήθεν κυβερνο-επιθέσεις, μετά η Ρωσό-Αμερικανική Κρίση, αμέσως μετά είχαμε την κρίση ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία, πιο μετά την Κριμαία, λίγο αργότερα, την “αποκάλυψη”(που αποδείχτηκε μπαρούφα) της προέλευσης του ιού από τα Κινεζικά εργαστήρια, αμέσως μετά το Παλαιστινιακό και λίγες μέρες αργότερα η στοχοποίηση της Λευκορωσίας από την ΕΕ, επειδή ο νεοναζί εκλεκτός της πιάστηκε στην φάκα. Για τον Σνόουντεν που κάπως έτσι πιάστηκε ποιούν τη νήσσαν, φυσικά η Κριμαία και το Ουκρανικό είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη.

Τώρα από το πουθενά εμφανίστηκε η Κούβα, μέχρι να προετοιμάσουν το επόμενο μέρος που οι ΜΚΟ θα δράσουν για να ανακατέψουν την τράπουλα, Κινεζική θάλασσα, Μεξικό, κάνα Παναμά που ετοιμάζουν οι Κινέζοι νέα διώρυγα, χώρες της Βαλτικής, τη Λιβύη ξανά μιας και ο γιος του Καντάφι ετοιμάζεται για πρόεδρος της χώρας με αντιπρόεδρο τον Χαφτάρ, θα δείξει…

Η Κούβα είναι στο μάτι του κυκλώνα πολλά χρόνια, αλλά γιατί ειδικά τώρα;

Για τρεις συγκεκριμένους λόγους:

1) Οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, αυτές που κάνουν μπίζνες με τα εμβόλια σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική δεν βρίσκουν την αναμενόμενη πελατεία, αφού το Κουβανικό εμβόλιο, μαζί με τα Sinopharm και Sinovac της Κίνας και το Sputnik της Ρωσίας τους έχουν πάρει τα σώβρακα και τα σωβρακολάστιχα μαζί, αλλά η Κούβα δεν έχει πυρηνικά και είναι ο εύκολος στόχος

2) Οι τουριστικοί πράκτορες και οι Κρουαζιέρες, ψάχνουν για έναν έτοιμο παράδεισο, σε μια περίοδο που ο Τουρισμός αλλάζει.

3) Οι υποδομές στην γενετική μηχανική που η Κούβα είναι στην πρωτοπορία των εξελίξεων, μαζί με όλα τα άλλα που μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους.

Τώρα αν ψάχνει κανείς για να βρει ευθύνες για τις όποιες αλλαγές έχει κάνει στον τρόπο παραγωγής η Κούβα, που για πρώτη φορά στην ιστορία της προσπαθεί να αναπτύξει και βιομηχανία και βαριά βιομηχανία που δεν είχε ποτέ, στα πρότυπα και τις ανάγκες της Αγροτικής και  Φαρμακευτικής βιομηχανίας, είναι “ψύλλοι στα άχερα” που λένε και στο χωρίο μας σε αυτή τη φάση.

Η Κούβα ακολουθεί πλέον πιστά τα πρότυπα της Κίνας και της Ρωσίας  δηλαδή ένα μείγμα καπιταλισμού με κάποιας μορφής σοσιαλισμό και αυτό είναι ένα θέμα, αλλά όχι της παρούσης κι επειδή η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ποτέ με τον ίδιο τρόπο, γιατί θα είναι είτε φάρσα είτε τραγωδία, καλό θα ήταν να σταθεί κανείς αυτή τη στιγμή στο πλάι της και όχι απέναντι της, τις ιδεολογικές αντιθέσεις μπορεί να τις εκφράσει κάποια άλλη στιγμή, τώρα τα πράγματα είναι κάπως σύνθετα, πολύπλοκα και περίπλοκα και το ερώτημα είναι να αρχίσει κανείς τη λαθολογία, η να την αφήσει μόνη στις ορέξεις των πολυεθνικών ομίλων που ορέγονται την επιστροφή στην δουλεία, στην πορνεία και στην λογική του να έχουμε μια ένα Αϊτή και μια νέα Τζαμάικα με ότι αυτό συνεπάγεται;

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1: Ορισμένα αναρτώμενα πολυμέσα από το διαδίκτυο στους ιστότοπους μας, όπως εικόνες & κυρίως video που αναρτούμε (με τη σχετική σημείωση της πηγής η οποία αναγράφεται πάνω και μέσα στην ίδια την προβολή τους), αναδημοσιεύονται θεωρώντας ότι είναι δημόσιας προβολής χρήσης και αναδημοσίευσης. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδοποιών, συγκροτημάτων, δισκογραφικών εταιρειών, κινηματογραφιστών, φωτογράφων, η ιδιοκτητών καναλιών στα διαδικτυακά πολυμέσα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολoγίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα άρθρων συνεργατών και αυτό δε μας δεσμεύει ως επιχείρηση. Για άρθρα και διαφημιστικό υλικό που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς το πρώτο απηχεί την προώθηση και προβολή των διαφημιζόμενων και το δεύτερο αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο και τις ιστοσελίδες μας.  


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 2:Το portal istosch data &technologies lab χρησιμοποιεί μόνο πρωτογενή άρθρα των συντακτών και συνεργατών του. Κάνει αναδημοσιεύσεις μόνο από αυτούς και με την δική τους συναίνεση από τα δικά τους ηλεκτρονικά έντυπα και δίνει επίσης σε αυτούς το δικαίωμα της αναδημοσίευσης. Οποιοσδήποτε άλλος θέλει να αναδημοσιεύσει οτιδήποτε πρέπει να έχει την έγγραφη άδεια του portal, istosch data &technologies lab που εκπροσωπείται δια του αρχισυντάκτη του. Διαβάστε τους όρους παροχής και χρήσης του δικαιώματος η μη αναδημοσίευσης των κειμένων.





Βουρλάκης Νίκος

Βουρλάκης Νίκος
Μάντρα Οικοδομικών Υλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Για την Κρήτη αποκλειστικά από το istoschSHOP

Διαφημιστική Προβολή

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών