Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Σε ευχαριστούμε για όλα Συντρόφισσα

Αν η ανθρωπιά είχε εικόνα, ε μόνο αυτή θα μπορούσε να είναι!
Δε συνηθίζουμε να περιαυτολογούμε, είναι κάτι το οποίο απεχθανόμαστε, γι αυτό και ο πληθυντικός. Τα πάντα γύρω μας είναι κοινωνική ιδιοκτησία ακόμα και η γνώση που νομίζουμε ότι την ανακαλύψαμε μόνο εμείς, αλλά που δυστυχώς δεν είναι, την ίδια ακριβώς θα έχουν κάνει χωρίς καμία συνεννόηση και άλλοι μαζί με μας.
Η πρώην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δεν είναι πλέον σε αυτή τη θέση, όμως έχει πολλά ακόμη να δώσει και είμαστε σίγουροι πως ο ιστορικός του μέλλοντος θα την κατατάξει εκεί που ανήκει στους κλασσικούς του Μαρξισμού, Λενινισμού στο μακρινό αταξικό μέλλον.
'Οσες φορές ως πρώην Κνιτόπουλα είχαμε την ευκαιρία να μπούμε στην περιφρούρηση, είδαμε αυτό που βλέπει οποιοσδήποτε στη παραπάνω φωτογραφία, ένα υπέροχο άνθρωπο, έναν άνθρωπο λιτό, γεμάτο σοφία και καλοσύνη, ε αυτό ήταν η συντρόφισσα και χιλιάδες άλλα που μόνο στην εικόνα του νέου τύπου ανθρώπου θα μπορείς να τη δεις, και σήμερα ίσως σε κάποια παιδιά και σε κάποιους ηλικιωμένους αλλά κυρίως στους κομμουνιστές.
Ξέρουμε ότι ο  νέος ΓΓ είναι ότι ακριβώς ήταν και η συντρόφισσα, μετρημένος, λιτός, αγνός και σοβαρός και με όπλο τις αποφάσεις του 19ου συνεδρίου του κόμματος θα μπει μπροστάρης για να θερίσει η σημερινή σπορά στο μέλλον και θα θερίσει σύντροφοι.
Η παρακάτω "μαντινάδα" που είναι και η μοναδική που έχουμε φτιάξει αφορά έναν δικό μας άνθρωπο που χάσαμε πριν μερικά χρόνια και οφείλουμε σχεδόν τα πάντα σε αυτόν και στον οικογενειακό μας περίγυρο.
Τα υπόλοιπα αφορούν το μεγάλο σχολείο, που ένα είναι, όλα τα άλλα είναι για το "καπνιστήριο". Την ίδια μαντινάδα την αφιερώνουμε σε αυτούς που για 22 χρόνια καθημερινά μας απόδειχναν ότι η σοφία τους και η καλοσύνη τους ήταν και παραμένει αρχοντιά...
Στην συντρόφισσα που και πάλι σα δεύτερη μάνα μπορούμε να τη λογίσουμε.
"Σοφός δεν είναι κεινοσάς που καβαλά καλάμια, μα κείνος που για τσι πολλούς αίματα δίνει δράμια", κι ας μην είναι ικανοί να το καταλάβουν ακόμα.

                                               ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.