Σελίδες

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Η Ελληνική Αστική Τάξη αλλάζει προσανατολισμό

Δεν πιστεύουμε ότι το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει αυτό που θέλουμε, αυτό είναι η πιο ατομικιστική ανοησία που έχουμε ακούσει και δει ever, μετά από την άλλη προτεσταντική παπαριά που είχε εκστομίσει, ο σοσιαλδημοκράτης Κένεντι, «Mη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για εσένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου».
Είναι ο πιο υποκειμενικός βολονταρισμός, που δεν μετράει τη διαλεκτική, τόσο στους νόμους της, όσο και στις κατηγορίες της, όπως το "τυχαίο και η αναγκαιότητα", αλλά ούτε και μια σειρά από ανθρωπιστικές επιστήμες.
Είναι το μείγμα και η επιτομή των πιο χυδαίων "φιλοσοφικών" κόσμων.
Α) Του πραγματισμού
Β) Του μετανεωτερισμού
Γ) Του Βολονταρισμού (αντικειμενικού και υποκειμενικού)
Δ) Του Αμοραλισμού (του οποίου προέκταση είναι ο ατομικισμός)
Ε) Του Γενικού Σχετικισμού
ΣΤ) Του Μεταφυσικού Ορθολογισμού του Καρτέσιου, αλλά και του ανορθολογισμού, που είναι το σχεδόν το ίδιο πράγμα, με διαφορετικές αφετηρείες το καθένα εξ΄ αυτών
Ζ) Του Θετικισμού και του Εμπειριοκριτικισμού
Πάμε παρακάτω τώρα, γιατί ακόμα δεν προχωρήσαμε στα βασικά, ωστόσο το παραπάνω δεν αποτέλεσε ένα θεωρητικό πρελούδιο, που ανοιγόκλεινε σα βεντάλια, αλλά το τι συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς, από μερικά μικρά και εξόχως σοβαρά πράγματα, πως τα εξετάζει και τι αποκομίζει από αυτά τελικά.
Ας πάμε στο δια ταύτα τώρα, που συμπληρώνονται ακριβώς τέσσερα χρόνια από τότε που εξέπνευσε ο μεγάλος Θάνος Μικρούτσικος, τέσσερα χρόνια που μοιάζουν σαν αιώνας, αλλά ήταν χτες και ενώ η χρονική απόσταση φαντάζει χαοτική(όσον αφορά τις εξελίξεις σε κάθε τομέα ξεχωριστά), στην πραγματκότητα δεν ήταν καν λεπτά, στη φαρέτρα του χρόνου.
Δεν είναι μόνο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που μας κόστισε με τα ματωμένα πλεονάσματα 10δις και τις ξεπουλάνε, έκαστη στα 70 εκατομμύρια €, όπως και κάθε ΑΕ που την θεωρούν "φαλημέντο"(αλλά σαφώς και δεν είναι), διαγράφοντας το 92,6% των χρεών τους, προκειμένου να απορροφηθούν από άλλους αμφιβόλου "αξίας" οχι με την μαρξιστική έννοια, σχήματα, τα οποία προσανατολίζονται, στην μεγαλύτερη απάτη του σύμπαντος, την "πράσινη μετάβαση".
Η Ελληνική Αστική τάξη, σαφώς μέχρι το 2015 είχε ΕυρωΕνωσιακό προσανατολισμό, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε από 2007, μέχρι το 2015, όπου το αστικό πολιτικό σύστημα δεν είχε λόγο ύπαρξης και το ανέστησε το ΣΥΡιζα κι ο Λαός και το προλεταριάτο δεν ήταν ακόμα έτοιμα, ήρθε το Αλέξις με το ΣΥΡιζα και ανέστησαν, ότι πιο σάπιο υπάρχει, το Σημιτικό παρακράτος.
Η Αστική τάξη σήμερα και ο ΣΥΡιζα ΝΟ2, (η ΝΔ του Κούλη, του Σημίτη και των Ακροδεξιών δλδ), πορεύεται σοσιαλδημοκρατικά, με την πολιτική Βαρουφάκη(αυτή της ποσοτικής χαλάρωσης), που έχει ημερομηνία λήξης σε πρώτη φάση το 2032, αλλά θα πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα απ' ότι φαίνεται με το Ελλάδα 2.0. Το Ελλάδα 2.0 είναι μάλλον το τέλος εποχής, όχι για ότι "καλό", η "κακό" γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αλλά η προσαρμογή σε αυτό που προσανατολιζόταν η Ελληνική Αστική Τάξη(που δεν επενδεύει σχεδόν ποτέ παραγωγικά, γι αυτό είναι και σε ενδιαμεση μεταπρατική, πολλαπλώς εξαρτημένη θέση από διάφορα κέντρα).
Το τέλος εποχής μεταφράζεται στην σταδιακή, αργά αλλά σταθερά ,μετατόπιση της στο όνειρα που είχαν προδιαγράψει ο Δικτάτορας Παπαδόπουλος με τον Ινονού, σχεδόν 53 χρόνια πίσω, την συνδιαχείριση, συνεκμετάλλευση Αιγαίου-Θράκης-Κύπρου-Λιβυκού, με όρους Συνομοσπονδίας, χαλαρής, η μη.
Το τέλος τόσο του ΝΑΤΟ, όσο και της ΕΕ, είναι προ των πυλών και αν κάποτε και τα δύο ήταν για την Αστική μας τάξη αποκούμπι-βαστάζος, τώρα είναι κάτι άλλο, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες φυγόκεντρες τάσεις και το παζλ αρχίζει και συντίθενται, αργά, βασανιστικά, αλλά σταθερά, προκειμένου η αστική μας τάξη να συνεχίζει να παίζει μπάλα με όχημα το Αιγαίο, τους διακομετακομιστικούς σταθμούς, την ενέργεια, τις μεταφορές κλπ, αλλά όχι πλέον για την ΕΕ, αλλά για την ανερχρόμενη οικονομική δύναμη Τουρκία. Οι δυο θάνατοι των Ντε-Λορ(ποιος δεν θυμάται το εμβληματικό σύνθημα των πάλαι ποτέ αντιευρωπαϊστών ΠΑΣΟΚατζήδων, που μεταλλάχθηκαν δια των Σημίτη-Παπαντωνίου-Παπουτσή, σε Ευρωλιγούρηδες, ¨δε μας χέζεις βρε Ντε Λορ, που έχεις Κώλο τρικολόρ") και του Σόϊμπλε(ο σκληρός και αμετανόητος νεοναζί, που αποκαλούσε ο Βαρουφάκης ¨Δάσκαλο"), καθώς και η μετάβαση της σε πρώτη φάση ΚΑΕ και σε δεύτερη φάση της ΠΑΕ, Παναθηναϊκός στο μαλακό υπογράστριο της νέας μεγάλης ανερχόμενης οικονομικής δύναμης μαζί με την Αίγυπτο περιοχής τι μπορεί να σημαίνει;;;
Ο Παναθηναϊκός, ότι προοδευτικό είχε το αποτελείωσε προπολεμικά δια του Απόστολου Νικολαΐδη, αποτρέποντας το μεγαλύτερο ταλέντο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, μέχρι την έλευση του Χ΄΄Παναγή, του Άγγελου Μεσάρη, επειδή ήταν "Κομμουνιστής", να είναι μέλος του συλλόγου και εκτρέποντας τον από την δανεική από το Δήμο Αθηναίων Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Ο Παναθηναϊκός έκτοτε, έγινε κάτι σαν τη Ρεάλ της Ισπανίας, η πρώτοπορία της αστικής τάξης στον αθλητισμό και ειδικά στο "όπιο των λαών" το ποδόσφαιρο, εξίσου μεγάλο κοινωνικό φαινόμενο με τις Θρησκείες.
Ότι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό είναι το σήμα κατατεθέν της Ελληνικής Άρχουσας τάξης, αυτός καθόρισε, με όποιον τρόπο καθόρισε τα Ευρωπαϊκά Όνειρα της τάξης που εκπροσωπεί, αυτός, καλείται και να τα αποκαθιλώσει, εν αρχή ο αμφιβόλου αξίας Αταμάν και τώρα, ο επίσης αμφιβόλου αξίας, ακροδεξιός και Τούρκος Εθνικιστής(δηλωμένος Γκρίζος Λύκος)Φατίχ Τερίμ.
Τόσο ο πρόεδρος της ΚΑΕ, όσο και της ΠΑΕ, χρόνια τώρα προλειαίνουν το έδαφος γι αυτές της εξελίξεις, γνωρίζοντας, ως παλαιότερα στελέχη της Ελληνικής Αστικής Τάξης και ως εκ τούτου σημαίνοντα, άρα σεβαστά στο χώρο τους, το ρόλο της πρωτοπορίας για την τάξη τους.
Οι δύο Θάνατοι των δεξαμενών σκέψης της ΕΕ(και ο ίδιος ο αργός θάνατος της, που νομοτελειακά θα επέλθει, δημιουργώντας άλλους συνασπισμούς, ίσως επέλθει και πολεμικά), οδηγεί τους δικούς μας πλέον σε άλλες διαδρομές και σε άλλου είδους συμμαχίες που κοιτάζουν στις ανερχόμενες δυνάμεις τις περιοχής, όσο κι αν οι συγγραφείς και πρώην δημοσιολόγοι του ΣΚΑΪ(γι αυτό έφυγαν από εκεί), μας έλεγαν για το αντίθετο, όπως για την Τουρκία και τον Αιώνιο αντίπαλο της, την Αίγυπτο και τον Αραβικό κόσμο συνολικά δλδ.
Όλα τα παραπάνω δεν ήταν αποτέλεσμα βούλησης της Αστικής μας τάξης και συνωμότησε κάποιο σύμπαν, ούτε καν.
Ήταν συμβάντα εντελώς τυχαία, με τη δική τους αναγκαιότητα(το γήρας και η κατάσταση της υγείας του Ντελόρ, όσο και του Σοΐμπλε, σε συνδυασμό με τον Πόλεμο στην Ουκρανία που αυτοί ξεκίνησαν ήδη από το 2014 και είχαν σχέδια για εισβολή μέχρι τη Ρωσική Κασπία, με όρους Γάζας, που θα αποτελέσει την αφορμή και όχι την αιτία για τη νομοτελειακή διάλυση της ΕΕ).
Δεν κάθορισε η δική μας Αστική Τάξη, δια της αναγκαιότητας της τα γεγονότα, την βρήκαν αυτά και έπρεπε να πάρει μέτρα, τα οποία παίρνει εδώ και καιρό, σαλαμοποιημένα, τώρα τα ενισχύει και τα θωρακίζει με τους ιδιωτικούς της στρατούς, τους οπαδούς, της τρίτης μεγαλύτερης ομάδας της χώρας από άποψη κόσμου, μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και ευτυχώς που δεν το βλέπει αυτό ο αγαπημένος μας Θ. Μικρούτσικος, που τον λάτρευε, όσο και την μουσική.