Σελίδες

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Η Κατρακύλα δεν έχει ούτε πάτο ούτε απόπατο

Αυτή η κτηνωδία όλων ετούτων των ημερών, είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης, όσο τα κέρδη θα βγαίνουν από τον κώνωπα [«Οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες», σημειολογική η παρέμβαση, δλδ δεν υπάρχει ικανό ποσοστό κερδοφορίας, για τους φίλους που ίσως και δικαιολογημένα δεν κατανοήσουν την σημειωτική, μεταφορική, σημειολογική, αλληγορική, Παραβολική) παραπομπή].
Είτε μιλάμε για τη Ρόδο, την Εύβοια, τη Δαδιά, το Βόλο, το Blue Star Horizon, την Αθήνα χτες, που άνθρωποι μόνο που δεν πνίγηκαν, όχι στον Κηφισό, αλλά στο Σύνταγμα, μέσα στον προαυλισμό του Ευαγγελισμού, στα Εξάρχεια, στον αγαπημένο μας λόφο του Στρέφη, είτε όπου αλλού προκύψει, είναι αποτέλεσμα ενός και μόνο παρονομαστή, του Καπιταλισμού και μάλιστα της Ελληνικής κοπής του, που τώρα αναβαθμίζεται στο Ελλάδα 2.0, προσπαθώντας να ξεπεράσει τις αδήριτες αγκυλώσεις του και να παράξει ξανά, ικανό ποσοστό κερδοφορίας.
Η γαμημένη η ΕΕ, γιατί αυτό είναι, έχει βάλει μια σχέση που οι εργολήπτες - επιχειρηματίες την γνωρίζουν καλά, τη σχέση κόστους/οφέλους και τώρα αγαπημένοι κι αγαπημένες φίλες δεν υπάρχει η ΕΣΣΔ, δλδ δεν υπάρχει κανένα σοσιαλιστικού τύπου αντίπαλο δέος που θα κρατάει αντισκάρι, για να κάνουν κοπτοραπτικές στους σκοπούς τους που είναι τα κέρδη, δίνοντας έστω και ψίχουλα, παίζοντας έστω και φάλτσα τους δικούς μας σκοπούς, που είναι η ανάπτυξη και κατ΄επέκτασιν η ποιότητα ζωής.
Δείτε το εξής, μόλις έφτασαν σε εργοστάσια και σε μεγάλες υποδομές οι πυρκαγιές, πέρυσι το 2022, στην αγαπημένη μας Αττική, έσβησαν ως δια μαγείας, αν τώρα καίγονταν το σύμπαν στα "μέζεα του στεατοπυγικού τους υποσυστήματος".
Ακόμα και νοσοκομεία να καίγονταν, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους(εξάλλου τα μισά θα τα κλείσουν, το έχουν εξαγγείλει), αυτό είναι κόστος, ειδικά τώρα που γίνονται, οι αλλαγές χρήσεων γης, οι ειδικές οικονομικές ζώνες.
Το σύστημα δεν ανησυχεί πλέον δεν είμαστε στο 2012, αλλά στο προαύλιο του 2024. Έχει έτοιμη μαριονέτα, γιατί μετά τον σημερινό Πρωθυπουργό που το 2024 σταματάει την πολιτική επιδομάτων(εξάλλου αυτή είναι και η ντιρεκτίβα του χαμαιτυπείου της ΕΕ), ακόμα και μια γονική παροχή της τάξης των 20€ στο παιδί της, θα θεωρείται διακίνηση μαύρου χρήματος, την ώρα που δισεκατομμύρια διασπαθίζονται για μεγάλους περίδρομους κλπ. και θα αρχίζουν οι φυλακίσεις, τα πρόστιμα, το ξύλο που θα πάει ντε-ντιο, η Ουκρανοποίηση της ζωής μας, ενώ στο βάθος του τούνελ, τα είναι dead-end(ελληνιστί αδιέξοδο).
Η πολιτική της σκληρής λιτότητας, θα πάρει τη σκυτάλη από την εποχή της Βαρουφάκειας Δημοσιονομικής Χαλάρωσης και το φάντασμα της εποχής Σαμαρά-Βενιζέλου, θα είναι εδώ, μαζί με όλα τα άλλα, προετοιμάζοντας τον Ελληνοαμερικανό Ζελένσκι τον "επιτυχημένο" Συντοπίτη μας, που στα 21 του, είχε αγοράσει το πρώτο του Καράβι.
Αυτή η παρωδία δεν θα έχει τέλος στη "σωστή πλευρά της Ιστορίας", η προσαρμογή θα είναι σκληρή, το κράτος και το παρακράτος θα γίνουν ένα και ο καθοδηγητής θα είναι αυτός που όλοι ψυχανεμιζόμαστε, πλέον πιο ισχυρός από ποτέ άλλοτε, εφόσον σιγά - σιγά θα πετάει τα βαρίδια του, όπως τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία, όχι όμως εμάς.
Όλα δείχνουν κακά μαντάτα στην περιοχή και δεν υπάρχει πλέον ούτε αχτίδα αισιοδοξίας, σε αυτούς που περιμένουν ως δια μαγείας τους σωτήρες και μάλλον την "επόμενη ζωή".
Όλα συγκλίνουν εδώ και χρόνια στο γεγονός ότι ο κοινωνικός Αμοραλισμός, ο Βολονταρισμός, ο Πραγματισμός και το Μεταμοντέρνο, είναι εδώ και βαράνε κάτω απ΄ τη ζώνη με πυροβόλο όπλο κατά ριπάς, κατά συρροή, κατ΄εξακολλούθηση και κατά κύματα, ανεμπόδιστα και ο στόχος είναι ένας, τα λαϊκά στρώματα, όταν θα ξεσκαρτάρουν οι λεγόμενες κορυφές, όπως λέει η αστική μπουρδολογία.
Δεν συνηθίσαμε απλά το κτήνος, το κτήνος έχει δημιουργήσει χιλιάδες κλώνους και είναι γύρω μας και καθημερινά τους συναγελαζόμαστε. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι αυτοί που στο Κ.Ν.Σ τους, έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή της μικροαστικής κοινωνικής συνείδησης, νάρκισσοι και ξεπεσμένα λούμπεν στοιχεία, που βρίσκουν πεδίο δόξης λαμπρόν, πριν το μεγάλο μπαμ, που θα σημάνει και τη διάλυση της ΕΕ, με πολύ μεγάλο κρότο, οσονούπω.