Σελίδες

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Το Νέο αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα φέρει αναταράξεις

Εκείνος ο αστικός τύπος,,που στήριζε φανατικά την σημερινή κυβέρνηση,από την εποχή που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση που θα κέρδιζε με 20 μονάδες διαφορά,μέχρι τόση της είχαν δώσει,αλλά κατέληξε στις 9,αποστασιοποιείται απ'αυτήν αργά, αθόρυβα & σταθερά, προβάλλοντας νέα πρόσωπα μέσα από το διευθυντήριο.
Ειδικά αν διαβάζει κανείς διεθνή τύπο, κατανοεί ότι το Σεπτέμβρη έρχεται το νέο αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΣΣΑ), που δεν θα μοιράζει χρήματα με τη σέσουλα σε όλους, ούτε σε ορισμένους, αλλά κι αυτά που θα διαμοιράσει, θα πάνε μάλλον για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους που τρέχει κι αυξάνεται κατά περίπου 1.500 ευρώ το δευτερόλεπτο, ένα χρέος που αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι στο 241% του ΑΕΠ, ενώ το Σεπτέμβρη του 2021, ήταν μόλις 10% στο 231%, χωρίς να υπολογίζονται τα τρόφιμα, τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης σε αυτό. Το δεύτερο εξάμηνο του 2022, αναμένεται το νέο μεγάλο ευρωπαϊκό deal, σε μορφή συμφωνίας που μεταξύ άλλων, θα αναθεωρήσει την βασικότερη από τις προβλέψεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ και θα αφορά το όριο χρέους.
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αν συνεχίσουμε με τους ρυθμούς που πάμε, έχοντας ξεπεράσει και την πιο χρεωμένη χώρα του πλανήτη την Βιομηχανική Ιαπωνία, θα αρχίσουν πάλι "τα όργανα" και ήδη προετοιμάζονται στην ίδια την ΕΕ για τη νέα φάση που εδώ και ένα μήνα τα διεθνή ΜΜΕ το γράφουν ανοιχτά, ενώ μερίδα φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, το φέρνει σιγά σιγά και στα μαλακά, ότι θα υπάρξουν γενναία νέα κουρέματα, που αυτά του 2012, θα μοιάζουν με απλές οδοντόκρεμες.
Το μόνο βέβαιο, είναι πως μέχρι να ωθήσουν την κυβέρνηση σε μια ηρωϊκή έξοδο, δείχνοντας της την άγουσα στα αποδυτήρια, θα στήνουν ιστορίες ανάλογες του 2012 σε εκπροσώπους μας, από αρχηγούς κραταιών δυνάμεων εντός ΕΕ(όπως έλεγε ο αστικός μύθος για τον ΓΑΠ, με τα νερά που του πετούσε ο Σαρκοζί), αλλά τώρα το περνούν στα μαλακά, παρουσιάζοντας ονόματα. Από τώρα δλδ, έχει ξεκινήσει η κουβέντα για μια συνεργασία ανάμεσα σε ΝΔ, μερίδα του ΚΙΝΑΛ και της Ελ. Λύσης, η το Νοέμβρη ελέω νέου προϋπολογισμού, η το Γενάρη του '23, μέχρι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, εκτός αν προκύψουν στο τέλος της φετινής Άνοιξης(πράγμα απίθανο με 100 νεκρούς ημερησίως).
Η προχτεσινή επίθεση Λοβέρδου στον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, μέσω του Twitter δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες, στο που θα κινηθεί η πολιτική ζωή απ΄ εδώ και μετά και επαναλαμβάνουμε ότι το 2012, θα μοιάζει με παιδική χαρά, η με χαράς ευαγγέλια.
Τα επιτελεία των Βρυξελλών αφήνουν να εννοηθεί μέσω από το διεθνή τύπο, ότι η κυβέρνηση με τις παλινωδίες της, δε θα μπορέσει από μόνη της να προχωρήσει τα νέα δύσκολα μέτρα και να οδηγήσει σωστά το νέο "πακτωλό" χρημάτων, που σκέφτεται να τον δρομολογήσει αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του χρέους των χωρών του νότου και Κυρίως της Ιταλίας, που είναι στο 147% επί του ΑΕΠ, αλλά με μια οικονομία ονομαστικά 12 φορές μεγαλύτερη της Ελληνικής και άλλες τόσες θέσεις παραπάνω, με όρους πραγματικής οικονομίας, που είναι οι πρώτες ύλες, η βαριά και μεσαίου τύπου βιομηχανία, καθώς και η αγροτική παραγωγή σε συνδυασμό με την ελαφριά βιομηχανία και τις εξαγωγές.
Αν η Ιταλία αποκλειστεί από την Ευρωζώνη, τότε μάλλον τα πράγματα θα είναι σαν να έχει αρχίζει να εκτοξεύεται λάβα μέχρι το διάστημα, με αποτέλεσμα να ρέει λάβα παντού και να κατακαίει τα πάντα σε όλη την ΕΕ, θα μιλάμε για πολύ σκοτάδι, εφάμιλλο με πυρηνικού Χειμώνα, ειδικά για τις μικρότερες χώρες όπως εμάς δλδ. Εδώ θα αρχίσουν να προβάλλονται και να εκφέρονται πύρινοι λόγοι για οι πετυχημένους επιτρόπους εντός του "διευθυντηρίου" και να προαλείφονται για μεγάλες, έστω και προσωρινές πρωθυπουργικές θέσεις στη χώρα καταγωγής τους, μόνο και μόνο για να απορροφηθεί το ντόμινο των κραδασμών.
Φυσικά είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους παραπολιτικές αναπτύξεις(που μάλλον δεν είναι καθόλου παραπολιτικές), αλλά σχέδια επί χάρτου, τα οποία κανένας δεν ξέρει που θα καταλήξουν μέχρι τότε, αλλά οι αριθμοί δεν βγαίνουν και η ΕΕ και τα παπαγαλάκια τους όσο καλά κι αν είναι ταϊσμένα, ήδη αρχίζουν να φανερώνουν την δυσαρέσκεια τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης και όχι μόνο της δικής μας φυσικά.
Τις εκτιμήσεις αυτές, ούτε τις υιοθετούμε, ούτε θεωρούμε ότι μπορεί να πραγματοποιηθούν, ωστόσο η στενωπός μεγαλώνει, το φως στο τούνελ δεν διαφαίνεται πουθενά στον ορίζοντα και οι πιστωτές περιμένουν στη γωνία, ειδικά τώρα που οι Κινέζοι δεν αγοράζουν Ευρωπαϊκά Ομόλογα κλπ επενδυτικά αξιόγραφα, ενώ το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό σύστημα, είναι στο Ναδίρ και χωρίς την πραγματική ρευστότητα, η οποία, δεν θα μπορεί να στηριχθεί πουθενά.



Βουρλάκης Νίκος

Βουρλάκης Νίκος
Μάντρα Οικοδομικών Υλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Για την Κρήτη αποκλειστικά από το istoschSHOP

Διαφημιστική Προβολή

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών