Σελίδες

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Καβάλα στα καλάμια, στο κάμπο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι Καραμανλής τι Κανελλόπουλος, τι Κομισιονάρχης;
«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην», και το γνωμικό μάλλον στην περίπτωση του υποψηφίου νέου "Ευρωπαιάρχη" και της παράταξης της οποίας ηγείται ταιριάζει γάντι αλλά από την ανάποδη.
Από το 2012 και μετά είχαν ανεβεί στα κεραμίδια και δεν άφηναν τίποτα όρθιο, μοιάζοντας με "ταύρους σε υαλοπωλείο", πότε ως "αριστεράρχες", πότε ως οι "προστάτες" της "Πασοκοφροσύνης", πότε ως οι "Μπολιβαριανοί επαναστάτες", πότε ως οι "Ομπαμικοί" μεταρρυθμιστές της ΕΕ και πότε ως ο "άνεμος" της αλλαγής δια της εκλογής τους στην Ελληνική επικράτεια, κάνοντας τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου να μοιάζει με παιδική χαρά.
Απ' την μία αυτοί (ο ΣΥΡΙΖΑ) και απ' την άλλη τα Χρυσά Αυγά ως συγκοινωνούντα δοχεία για την προστασία και διαφύλαξη του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο πότε με το μαστίγιο και πότε με το με το καρότο. Και οι δυο τους φρόντισαν ο ένας με το 27% και ο άλλος με την είσοδο τους στη βουλή με σκοπό να εξαφανίσουν κάθε προσπάθεια ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος, ο ένας με την λογική της ανάθεσης και ο άλλος με τη λογική των χρυσαυγίτικων γραφείων απασχόλησης μόνο για Έλληνες εργάτες με μισθούς των κάτω των 18Ευρώ και με πολύ ξύλο σε όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι.
Και οι δυο χωρίς να έχουν κανένα πραγματικό έρεισμα στα εργατικά λαϊκά στρώματα συγκέντρωσαν κάθε λογής πικραμένο που έχασε το χαλί κάτω απ΄ τα πόδια του και άρχισε να συμπεριφέρεται με κινήσεις πανικού, έχοντας εμβολιαστεί από τον "αταξικό βαρβαρισμό" της πλατείας που και οι δυο τους υιοθέτησαν και χαιρέτησαν και για την πλατεία Μαϊνταν της Ουκρανίας "ως θετική εξέλιξη".
Όλα αυτά μέχρι χτες που ο ένας φωνασκούσε αστόχως με το "να φύγουν" και ο άλλος και ο άλλος ασκόπως με το "ερχόμαστε".
Όλα αυτά μέχρι χτες που ο αυριανισμός και ο λαϊκίστικου τύπου φασισμός τους έπιασε "ταβάνι" και οι 8-10 μονάδες που έλεγαν οι του ΣΥΡΙΖΑ, από τη ΝΔ όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά  μάλλον γύρισαν μπούμερανγκ και το 27% του Ιούνη του 2012 μετατράπηκε σε 19,73% στο σύνολο των 13 περιφερειών της χώρας συμπεριλαμβανομένων και των συνεργασιών του αλλού με τη ΔΗΜΑΡ, αλλού με τους ΑΝΕΛ σε ορισμένες περιφέρειες κλπ, και ο προβληματισμός είναι διάχυτος παντού με κορώνες "νενικήκαμεν".
Όσο για τα Χρυσά Αυγά απ΄ ότι φαίνεται τα δυο αναμενόμενα αποτελέσματα στην Αττική και στο δήμο Αθηναίων λόγω 4ου διαμερίσματος τα ΜΜΕ εξαφάνισαν την πραγματική εικόνα δείχνοντας ότι αυτά "προπαγάνδιζαν" τα 16% σε πανελλαδική κλίμακα σε σχόλια που αυτοί έφτιαχναν σε δικές τους αναρτήσεις εδώ και ένα χρόνο. Στην πραγματικότητα οι Χρυσάυγουλοι είχαν μείωση των ποσοστών τους παντού στην περιφέρεια και το 7,1% του 2012 σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές έφτασε στο ποσοστό του 5,57% καμία δεκαριά μονάδες κάτω από αυτό που με τα τρολαρίσματα διαχέονταν στα ΜΜΕ.
Εν όψει των ευρωεκλογών δεν θα κάνουμε καμία πρόβλεψη ειδικά για ποσοστά, που σίγουρα θα έχουν διαφορές και μεταβολές από τις περιφερειακές εκλογές, ωστόσο όσοι πίστευαν ότι θα εξαφανίσουν το ΚΚΕ από τον χάρτη "πλανώνται πλάνην οικτράν", ωστόσο είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε τη διαπάλη και αυτή και κάθε βδομάδα, χώρο δουλειάς το χώρο δουλειάς, σπίτι το σπίτι για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, για να κάνουμε το 8,72% που εξασφάλισε στην περιφέρεια η Λαϊκή Συσπείρωση και η άνοδος από το 4.5% του 2012, να μπετοναριστεί και να βάλει ρίζες για την αναθάρρηση του λαού μας που όσο πιο ισχυρό ΚΚΕ έχει, τόσο πιο ισχυρός είναι και αυτός.

Βουρλάκης Νίκος

Βουρλάκης Νίκος
Μάντρα Οικοδομικών Υλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή
Για την Κρήτη αποκλειστικά από το istoschSHOP

Διαφημιστική Προβολή

   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών