Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Φτάνει πια με τις παραπολιτικές αηδίες.

Τις τελευταίες ημέρες ο εγκεφαλικός αυνανισμός πάει σύννεφο με τα κοσμητικά επίθετα που έχουν λούσει οι διάφοροι δημοσιολόγοι και δημοσιολογούντες του αστικού κοσμοπολιτισμού τον πρώην πολιτικό θεό τους που "αυτόματα απαξίωσαν" και αυτός δεν είναι άλλος από τον ΓΑΠ.
Να τους πούμε πως η πολιτική είναι η ανώτατη μορφή της ταξικής πάλης και τα πολιτικά κόμματα είναι οι ανώτατοι πολιτικοί εκφραστές των κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων που υπηρετούν.
Ποσό μάλλον όταν ένας πολιτικός χώρος αποτελεί "κίνημα","παράταξη", η και τα δύο μαζί, όπως ήταν και είναι το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας πολλά κοινωνικά στρώματα και συντεχνίες στην τεράστια κοινωνική διαστρωμάτωση των μεσαίων στρωμάτων της πόλης και του χωριού, που στην πορεία, είτε αγκιστρώνονται στην αστική τάξη(νέα τζάκια), είτε προλεταριοποιούνται, είτε εξαθλιώνονται.
Το ΠΑΣΟΚ ως κίνημα των μικροαστών και ως παράταξη μικροαστικών ιδεολογικών στρωμάτων στην πορεία της εξέλιξης του έγινε πολιτική παράταξη δηλαδή χώρος έκφρασης πολλών διαφορετικών φραξιών και μάλιστα νόμιμα, μερίδων του ντόπιου κεφαλαίου που είναι σε ενδιάμεση και ταυτόχρονα σε εξαρτημένη θέση στον παγκόσμιο ενδοιμπεριαλιστικό καταμερισμό, διαλέγοντας θέλοντας και μη στρατόπεδο και τμήματα του κεφαλαίου(τραπεζικό, βιομηχανικό, εφοπλιστικό) στις μετοχικές συνθέσεις του, που αυτές αλληλοδιαπερνόνται και αλληλεπιδρούν η μία μέσα στην άλλη, έχοντας όμως και ανταγωνιστικές προδιαθέσεις.
Σήμερα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν εκφραστές του κεφαλαίου που έχουν χωριστεί σε κομμάτια και πολεμούν το ένα το άλλο με εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες να αλληλοσχετίζονται με αυτά στο εποικοδόμημα.
Σήμερα που οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις είναι στο κατακόρυφο και η Ευρωζώνη είναι στον ανώτερο κύκλο της κρίσης υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων στις πιο πλούσιες χώρες της (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία)στο πολιτικό σύστημα βρίσκουν αντανάκλαση και το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι και πεδίο ανταγωνισμού όπου ο κυρίαρχος βρίσκεται σχεδόν πάντα με τα κυρίαρχα συμφέροντα που αυτή τη στιγμή είναι Αμερικανικά ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΓΑΠ.
Συνεπέστατος είναι ο άνθρωπος και μάλιστα τις πολιτικές του θέσεις τις εκφράζει με τον καλύτεροι τρόπο, όχι ηλίθιος όπως τον παρουσιάζει το μέχρι χτες δικό του mega δεν είναι, αλλά ένας ευφυής και στοχοπροσηλωμένος στρατιώτης - στρατηγός στα ταξικά του πολιτικά καθήκοντα...